Rusya'dan sıra dışı koronavirüs tedavisi: Diğer hastalıkları da iyileştirecek

Rusya'nın Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'un, koronavirüse karşı yeni bir tedavi geliştirdiği belirtildi. "Parlayan gaz" adı verilen yöntemde, akciğerler ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor.

Rusya'dan sıra dışı koronavirüs tedavisi: Diğer hastalıkları da iyileştirecek
Rusya'dan sıra dışı koronavirüs tedavisi: Diğer hastalıkları da iyileştirecek
GİRİŞ 03.06.2020 00:12 GÜNCELLEME 03.06.2020 00:47
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsü'nden (FEI) uzmanların, koronavirüs tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdiği belirtiliyor. Buna göre, söz konusu yöntemde akciğerler ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediliyor.

FEI Müdürü Andrey Goverdovskiy, enstitünün koronavirüs tedavisine yönelik bir yöntem geliştirdiğini belirterek, "Bu projeye "parlayan gaz" adını verdik. Şimdiye kadar kimse bir insanın içini ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi başaramadı. Biz bunun nasıl yapılabileceğini bulduk" dedi.

BAŞKA HASTALIKLARI DA İYİLEŞTİRMESİ UMULUYOR

Goverdovskiy, bilim insanlarının solunduğunda aktif kalabilen ve ciğerlere doğrudan ultraviyole ışını yansıtabilen molekül ve gaz bileşenlerini belirlediğini söyledi. Rus yetkili, "Bu yöntemin koronavirüs yanı sıra tüberkülozu, onkolojik ve başka rahatsızlıkların iyileştirilebilmesine olanak vermesini umuyoruz" dedi.

YORUMLAR 39
  • ..oguz 3 yıl önce Şikayet Et
    bir saglıkcı olarak yıllardır dusundugum bir konuydu,imkansız diyorlardı ama basarmıslar helal olsun ruslara,
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı calışmayı 3 ay önce Türk firma açıkladı. Test çalışmalarını gerçek hastalar üzerinde denemeye başlıyoruz diye.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki çok yeni bir buluş gibi bize satıyorlar. Halbuki bundan 2 ay önce bir Yozgat'lı hemşehrimiz Arap sabunu içerek zaten bu icadı kayıtlara geçirmişti. Türk her zaman 3 adım ileridedir.
    Cevapla
  • KocaAli'li 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump söyleyince dalga geçmiştiniz, ne oldu?
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Trampın dediğı dezenfektanın vücuda verilmesi. Bu ise uv ışınlarının verilmesi. Uv ışınlarıda dışarıdan direk verince zararlı. Ama küçük değerlerde ve sorunlu bölgeye verilebiliyormuş.
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk ışın demeti, ışın tedavisi, damara yerleştirilen aparatla virüsler ışın verilerek tedavi edilecek haberi yapılmıştı. Herkes kanser olur demişti Rusya yapınca kanser olmuyor tabi. Bu konuda ülkemizde ciddi çalışmalar var haberleri doğru anlayarak takip edersek, kompleksli, körü körüne yabancı hayranı durumuna düşmeyiz. Gerçi kim yaparsa yapsın, insanlığın hayrına da kimsenin hakkını da yememek lazım
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz denilen dezenfekte tedavi oluyormuş demekki.tv lere çıkan proflar bile trumpla dalga geçmişlerdi.kıt akıllılar bunu dezenfekte içme olarak algılamışlar dı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi