Amerika'da yargılanan profesör İran'a döndü

Ticari sırları çaldığı iddiasıyla Amerika’da yargılanan ve daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan İranlı profesör Sirous Asgari ülkesine döndü.

Amerika'da yargılanan profesör İran'a döndü
Amerika'da yargılanan profesör İran'a döndü
GİRİŞ 03.06.2020 17:17 GÜNCELLEME 03.06.2020 17:17

Malzeme bilimi profesörü olan 59 yaşındaki Asgari hakkında Amerika’da Nisan 2016’da dava açılmış, Asgari Kasım 2019’da da federal hakim tarafından beraat ettirilmişti. Profesörün bir tutuklu değişimi anlaşması karşılığında serbest bırakıldığı iddiaları ise İran ve ABD tarafından reddedildi.

Amerikalı yetkililer Mayıs ayında yaptıkları açıklamada Asgari’nin koronavirüs salgınına yakalandığını ve tedavisinin ardından sınırdışı edileceğini aktarmıştı

İran medyası Tahran’a dönen profesörün ailesiyle buluşma anına dair görüntüleri yayınladı. Geçen yıl casusluk suçlamasıyla 3 yıl boyunca tutuklu olan Amerika vatandaşı Xiyue Wang’i, Amerika da yaptırımları ihlal ettiği suçlamasıyla elinde bulunan Mesud Süleymani’yi karşılıklı olarak serbest bırakmıştı.

İran ülkedeki salgını nedeniyle çok sayıda tutukluyu hapishanelerden çıkardı. Bu girişimin ardından Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’in aralarında Michael White’ın da bulunduğu bazı Amerikalıları serbest bırakmayı düşündüğünü söylemişti. 2018 yılından bu yana Amerika Deniz Kuvvetleri eski üyesi Michael White, salgın önlemleri kapsamında hapishaneden çıktı ancak Amerika’ya dönmesine izin verilmedi.

KAYNAK: AMERİKANIN SESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız