Yetkili merciden vahim iddia: Koronavirüsü gizliyorlar

Dünya genelinde yaşanan yeni tip koronavirüs salgını gelişmelerini takip eden Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, bazı ülkelerin vaka sayılarını ve yaşanan ölümleri gizlediğine dair şüphelerin olduğu ve gerçek sayıların daha yüksek olduğuna inanıldığı belirtildi. Uluslararası Hemşireler Konseyi ise, dünya genelinde Kovid-19 salgınında 600'den fazla hemşirenin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yetkili merciden vahim iddia: Koronavirüsü gizliyorlar
Yetkili merciden vahim iddia: Koronavirüsü gizliyorlar
GİRİŞ 04.06.2020 08:28 GÜNCELLEME 04.06.2020 10:39

ABD'de Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 6.4 milyondan fazla kişide virüs tespit edildi. Açıklamada, dünyada bazı ülkelerin salgınla ilgili vaka ve ölümlerin gizlediğine dair şüphelerin olduğu ve gerçek sayıların daha yüksek olduğuna inanıldığı belirtildi.

 

DÜNYA ÇAPINDAN 600'DEN FAZLA HEMŞİRE ÖLDÜ

Uluslararası Hemşireler Konseyi'nin yaptığı açıklamada, dünya çapında 600'den fazla hemşirenin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Dünya çapında 230 binden fazla sağlık çalışanının salgının başlangıcından bu yana yeni ile sözleşme imzalayarak sağlık sitemine katıldığı aktarıldı. Vaka sayısının ortalama yüzde 7'sini sağlık çalışanlarının oluşturduğu ifade edildi.

 

Dünyada 20 milyon üye ile 130'dan fazla ulusal hemşirelik derneklerini temsil eden Uluslararası Hemşireler Konseyi raporun derneklerden gelen verilere, resmi rakamlara ve sınırlı sayıda ülkeden medya raporlarına dayandığını belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...