Yunanistan çıldırmış olmalı: Türkiye ile çatışmaya hazırız

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama-sondaj faaliyetlerini genişletme hamlesi sonrası Yunanistan'dan küstah açıklama geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, ülkesini her türlü provokasyona karşı egemenlik haklarını korumak için Türkiye ile askeri anlamda çatışmaya hazır olduğunu söyledi.

Yunanistan çıldırmış olmalı: Türkiye ile çatışmaya hazırız
Yunanistan çıldırmış olmalı: Türkiye ile çatışmaya hazırız
GİRİŞ 05.06.2020 15:13 GÜNCELLEME 07.06.2020 06:04
Bu Habere 598 Yorum Yapılmış

Yunan Star televizyonuna konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'nin son zamanlarda provokatif faaliyetlerde bulunduğunu öne sürdü.

 

"TÜRKİYE AGRESİF DAVRANIYOR"

Panagiotopoulos, "Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan'ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başaçıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE İLE ÇATIŞMAYA HAZIRIZ"

Yunanistan'ın askeri bir çatışmaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Panagiotopoulos, "Tam olarak öyleyiz" ifadesini kullandı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"

Panagiotopoulos, "Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de geçtiğimiz cumartesi günü (30 Mayıs) Resmi Gazete'de yayımlanan yedi ayrı ilanla Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MAPEG) Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip olduğu iki petrol sahasının biri için 116 bin 745 hektar, diğeri için 193 bin 522 hektar ilave ruhsat başvurusu yaptı.

Başvuruyla Yunanistan'a ait ve Türk kıyılarının karşısındaki Rodos, Karpathos (Kerpe), Kasos ve Girit adalarının 6 millik karasularına yakın bölgede hidrokarbon aramalarına başlaması için hükümetten ruhsat talep edildi.

Bunun ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki petrol ve gaz arama planlarına ilişkin olarak AB yönetimine bir mektup gönderdi.

KAYNAK: SPUTNİK, INDEPENDENT
YORUMLAR 598
  • Ottomans 3 yıl önce Şikayet Et
    Desenize sabah antremanindan sonra oglene kadar istirahat ve yemek yiyecegiz
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yarim kalan isi bitirmis oluruz boylece
    Cevapla
  • Ali Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Salın küçük enişteyi
    Cevapla
  • goktemur-60 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Bedeni Türk, Ruhu İslam olanları çoğaltsın ve yüceltsin. amin.
    Cevapla
  • anti antitürk 3 yıl önce Şikayet Et
    her zaman istanköylü olmak istemişimdir zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!