Çipras'tan ülkesi Yunanistan'a Erdoğan çağrısı: Ben bile bunu yapmaya cesaret gösterdim

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon'un (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras, hükümetin Türk-Yunan ilişkilerinde izlediği siyaseti eleştirdi. Çipras, Başbakan Kiryakos Miçotakis'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelere başlaması çağrısında bulundu. Çipras, kendisinin bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Atina'ya davet etme cesaretini gösterdiğini söyledi.

Çipras'tan ülkesi Yunanistan'a Erdoğan çağrısı: Ben bile bunu yapmaya cesaret gösterdim
Çipras'tan ülkesi Yunanistan'a Erdoğan çağrısı: Ben bile bunu yapmaya cesaret gösterdim
GİRİŞ 07.06.2020 07:52 GÜNCELLEME 07.06.2020 19:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kathmerini gazetesine konuşan Çipras, Miçotakis'e hitaben, "Sen de benim başbakanlık dönemimde yaptığım gibi yap ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başla" dedi.

 

"ERDOĞAN'I DAVET ETME CESARETİNİ GÖSTERDİM"

Çipras, başbakanlığı döneminde (2015-2019) Türkiye'yi 6 ay içinde 3 kez ziyaret ettiğini ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Atina'ya davet etme cesaretini gösterdiğini" söyledi.

 

ELEŞTİRİ YAĞMURU

SYRİZA lideri, Yunanistan hükümetinin, kendi başbakanlığı döneminden kalma "Türkiye ile Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili anlaşmaları hiç hayata geçirmemesini" de eleştirdi.

"KARARLILIĞIMIZI GÖSTERMELİYİZ AMA AYNI ZAMANDA TÜRKİYE İLE PROBLEMLERİ DE ÇÖZMELİYİZ"

Aleksis Çipras, "Yunanistan hükümeti Türkiye karşısında bir yandan kararlılığını göstermeli ancak aynı zamanda kıta sahanlıklarının koordinatlarını belirleyerek Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkları istikşafi görüşmelerle çözmeli" dedi.

"ÜLKENİN İNTİHARINA YOL AÇMAYACAK İYİ BİR STRATEJİ BELİRLENMELİ"

Çipras ayrıca Yunanistan hükümetinin Türkiye ile anlaşmazlıkların Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na götürülmesi olasılığına sıcak baktığını belirtti, "Yeter ki, daha önce ülkenin intiharına yol açmayacak iyi hazırlanmış bir strateji belirlensin" diye konuştu.

ÇİPRAS ÖNERİ DE SUNDU

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras ayrıca Atina yönetiminin aynı zamanda "elini güçlendirmesi" için Doğu Akdeniz'de İtalya, Arnavutluk ve Mısır ile Münhasır Ekonomi Bölgeler (MEB) oluşturması için harekete geçmesini önerdi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 20
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok olmak istiyorlarsa suç bizde değil.hallederiz yeterki talip olduğunuza karar verin.
    Cevapla
  • Ali Er 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan'ı Ayasofya nöbeti tutmuş. İflah etmez bir hastalık ve kabus. Kanına veya Canına hafif bir dokunan olsa belki AYILIR
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    yakında once guney kıbrıs sonra yunanıstan paket olur:d
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim CHP’li Bay Kemal Nerde ?? Adamlar Ülkesi için Akıl - Fikir yürütüyor ... Bay Kemal - Türkiyeyi ZOR durumda bırakmak İçin - Acaba Ne yapsam bilemedim sensiz
    Cevapla
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    bazi pis kisiler vardir,doversin abi birdaha yapmam der,senden olesiye korkar ama sana karsida her turlu pisligi yapmaya devam eder.iste yunan siyasetcilerde o dedigim kisilerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor