Rusya Suriye'den Libya'ya paralı asker sevkiyatını artırdı

Türkiye'nin Libya'da yürüttüğü operasyonel faaliyetler, darbeci hafter ve milisleri kadar onlara destek verenlerin de elini güç duruma düşürdü. Libya ordusunun ilerleyişine karşı Rusya, bu sefer de Suriye'de bulunan paralı askerlerinin Libya'ya sevkiyatını artırdı.

Rusya Suriye'den Libya'ya paralı asker sevkiyatını artırdı
Rusya Suriye'den Libya'ya paralı asker sevkiyatını artırdı
GİRİŞ 07.06.2020 16:16 GÜNCELLEME 07.06.2020 16:32
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye ve destek verdiği Libya ordusu, darbeci milislere karşı yürütülen operasyonlarda başarılı bir şekilde ilerleyişini sürdürüyor. Özellikle SİHA'lar ile sahada taktik üstünlük elde eden Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı ordular, Hafter'e bağlı birlikleri püskürtmeye devam ediyor. 

 

 

Son operasyonlarla sahada büyük bir yenilgi alan Rusya'ya bağlı Wagnerler, bölgede yeniden etkinliğini artırabilmek adına sevkiyat gerçekleştiriyor. Moskova'nın, Suriye'de bulunan Suriyeli paralı askerleri, Libya'ya gönderdiği öne sürüldü.

 

 

2 BİN DOLAR MAAŞ

Suriyeli üst düzey iki kaynaktan biri, son dönemde Hafter'e destek için Suriye'nin Humus bölgesinden Libya'ya 300 kadar Suriyeli savaşçı gönderildiğini iddia etti. Söz konusu kaynağın iddiasına göre, bu isimler arasında eski ÖSO savaşçıları da bulunuyor. Bir başka kaynak ise Suriye'nin güneybatısından yaklaşık 320 savaşçının Libya'ya gittiğini belirtti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin iddiasına göre, Mayıs ayında Libya'ya Rusya tarafından 900'ü aşkın Suriyeli gönderildiği tespit edildi. Ayrıca askerlerin Libya'ya gitmeden önce Humus'taki bir üste eğitilen savaşçılara bin ile 2 bin dolar arasında maaş verildiğini öne sürüyor.

MAYIS AYINDA ARTTI

Suriyeli muhalif kaynaklara dayandırılan Reuters'ın haberinde, istihdamın Rus ordusunun gözetiminde Wagner Rus özel güvenlik şirketi tarafından yürütüldüğü ve Suriyeli savaşçılardan oluşan ilk kafilenin de Libya'ya 2019'da gönderildiği aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı da Wagner grubu ise konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Mayıs ayında Reuters tarafından görülen gizli bir BM raporuna göre Wagner grubu, Libya'ya bin 200 savaşçı konuşlandırmıştı.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 37
  • turk oglu turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Turk Asgerini Gorusun.
    Cevapla
  • bağımsız 3 yıl önce Şikayet Et
    işe yaramaz....
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Allahın izniyle bu işi bitiricez Etrafımızda gözű doymamış űlkeler var műslűman űlkelerinin yer altı kaynakları batı keyfindenmi refah içinde yaşıyor
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Şikayet edilmedi tuşa parmağım geldi
    Cevapla
  • Ferman 3 yıl önce Şikayet Et
    Russianin tek derdi Petrol gaz sevkiyatlarini durdurmak yoksa türkiyenin eli güçlenir türkstream boru hatindan gelen gaz fiyatini türkiye belirleyebilir durumda olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu