Belçika'daki George Floyd protestolarında 256 kişi gözaltına alındı

Belçika’da ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesine tepki olarak başlayan ırkçılık karşıtı gösterilerde 256 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Belçika'daki George Floyd protestolarında 256 kişi gözaltına alındı
Belçika'daki George Floyd protestolarında 256 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 08.06.2020 16:27 GÜNCELLEME 08.06.2020 16:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar Avrupa’da devam ediyor. Belçika’nın Başkenti Brüksel’de dün Afrika kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı bölgenin yakınında bulunan ünlü alışveriş caddesi Chausse d’Ixelles üzerindeki mağazaların camlarının kırılmasıyla başlayan olaylar kısa sürede büyüdü. Ünlü caddede toplanan göstericiler, polis araçlarına taş ve sopalarla saldırdı. Polisin tazyikli su ve biber gazı kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştığı olaylar sırasında çok sayıda iş yeri de zarar gördü. Olaylar sonrasında 256 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

GÖSTERİLER BELÇİKA'YI KARIŞTIRDI

Protestolar nedeniyle gelen eleştiriler ülkede siyasi polemiğe neden oldu. Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close sosyal mesafe tedbiri alınmayan gösterilere izin verdiği için eleştirildi. Yapılan eleştirilere “Siyasi olarak hedef alınıyorum” diyerek tepki gösteren Close, akşam saatlerinde çıkan olaylar sonrasında da “Polise gereken tüm yetkiyi verdim.” açıklamasını yaptı.

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes’in ırkçılığa karşı gösteri dışında farklı bir tepki gösterme çağrılarına rağmen kabalık eylemler gerçekleştirilmesi ülkede verilen korona virüs mücadelesine bir darbe olarak nitelendirildi. Koronavirüsle mücadele sürecini yürüten bilim kurulu da dün izin verilen gösterileri virüs bulaşma oranında artışa neden olacak bir durum olarak nitelendirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Belçikadaki durum farklı. Ülke flaman ve valon bölgesi diye ikiye ayrılmış durumda. Valonlar ezilen tarafta. Bence bunların tepkisi abd'deki olaylara değil. Valonların flamanlara başkaldırısı.
    Cevapla
  • ali akal 3 yıl önce Şikayet Et
    teror destekcisi belcika
    Cevapla
  • Ugr 3 yıl önce Şikayet Et
    Endişeyle izliyoruz :)))
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Belçika , Avrupa da insanlık bunalım geçirmekte. Devlet bütün ipleri eline almış. Insanlar birbirinden kaçıyor uzak duruyor. Ilim bilim teknoloji ye inanan maddeci menfaatperestler (ateistler, deistler) çöküşte. Ruh aç. Bir bahane arıyor başkaldırmak için. Allah cc sevgisi ve Peygamber sav sevgisinden mahrum bir insanlık dramı yaşanıyor. Insanlık telef oluyor telef. Ne olacak bu insanlığın hali bilmem.
    Cevapla
  • Envers 3 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz polis basına ve eylem için toplanan halka zulmediyor dövüyor parçalıyor. Bu zorbalığa kesinlikle hakşarı yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız