Müslümanları katledecekti! Kanlı saldırı son anda engellendi

Almanya'da Müslümanları hedef alan ağır bir terör saldırısı planlayan 21 yaşındaki bir genç yakalandı. Gencin evinde yapılan aramada terör saldırısı için hazırlanmış silahlar bulundu.

Müslümanları katledecekti! Kanlı saldırı son anda engellendi
Müslümanları katledecekti! Kanlı saldırı son anda engellendi
GİRİŞ 08.06.2020 18:39 GÜNCELLEME 09.06.2020 08:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Almanya'da 21 yaşındaki bir genç, Yeni Zelanda'da 51 kişinin hayatını kaybettiği Christchurch benzeri bir terör saldırısı hazırlığı içinde yakalandı.

 

Aşağı Saksonya'nın Hildesheim kentinde yaşayan Alman gencin, internette chat yaparken, Yeni Zelanda'da Christchurch Cami'ne düzenlenen terör saldırısı benzeri bir saldırıyı Almanya'da planladığını ele verdi. Chat yaptığı kişi olayı hemen polise ihbar etti. Polis, gencin kaldığı eve gece yarısı baskın düzenledi ve kapıyı kırarak, içeri girdi. 30 Mayıs'ta genci gözaltına aldı.

ÖNCE HASTA SANDILAR

 

Güvenlik birimleri önce gencin ruh sağlığı bozuk biri olduğundan hareket etti. Ancak gencin evinde yapılan aramada, tehlikenin çok büyük olduğu anlaşıldı. Federal Savcılık, gencin bilgisayarında aşırı sağ içerikli yazıların yanında terör eylemini gerçekleştirmek için hazırlık yaptığı silahlar ele geçirildiğini açıkladı.

Federal Savcılık silahlar hakkında bilgi vermedi. 21 yaşındaki zanlının çok sayıda insanın hayatını kaybedeceği saldırı planını uzun zamandır hazırladığı belirtildi. Yazılarda "dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için çok sayıda Müslümanı öldürmeyi" hedeflediği kaydedildi.

Zanlı gencin cuma günü tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi. Celle kentindeki terörle mücadeleden sorumlu Federal Savcılık olaya el koydu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • Uruz bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan terörü.
    Cevapla
  • Hakkı Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyanın başının belası irkcılık kendi milletini bile huzursuz ediyor lar
    Cevapla
  • Tüzel 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçenlerde de bir Terör saldırısını önlemişlerdi de ardından Hanau olayı olmuştu...
    Cevapla
  • Vénus hottentote » 3 yıl önce Şikayet Et
    organizasyon Extremist entegrist fondamentalist jüdéo-hristiyanist Terorist = genç ?
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman olduğu için terörist muamelesi görmez ve akli dengesi yerinde olmadığı için yakinda serbest kalır... Alın size Müslüman düşmanlığı ve ırkçılığın alası...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?