İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, Ege Denizi'nde Yunanistan'ın sistematik bir şekilde mülteci ve göçmenlere uyguladığı şiddetinin görüntülerini yayınladı. Mülteci konusunda sık sık Türkiye'yi suçlayan ve uluslararası kamuoyunda Türkiye'ye karşı bir karalama kampanyası başlatma çabası içinde olan Yunanistan'ın Ege Denizi'nde uyguladığı insanlık dışı yöntemi tepki çekti.

YENİ VİDEO YAYINLANDI

The Times'ın ele geçirdiği görüntülerde balaklavalı (maskeli) iki adam erkek, kadın ve çocukların olduğu plastik bir bota saldırırken görülüyor. Silahlı olduğu görülen adamlar aracın arka  tarafındaki motoru sökerek teknenin akıntıya kapılmasına sebep oluyor. Bu sırada Yunanistan'a ait sahil güvenlik teknesinin, mülteci teknesinin etrafında hızla dönerek akıntıyı değiştirmeye çalıştığı görülüyor. Gazete, Yunan sahil güvenlik birimlerinin böylelikle teknenin hızla Türkiye karasularına girmesini amaçladığını yazdı.

"YUNANLAR BİZİ GERİ İTİYOR"

Yaşanan panik ve arbede sırasında bazı mülteciler tekneden atlayarak yüzerek tekneyi tekrar Yunan karasularına çekmeye çalıştığı aktarılırken videoyu çeken adam, "Yunanlar geri geliyor bizi tekrar ittirecekler. Açıkça görülüyor bizi tekrar Türkiye’ye doğru ittiriyorlar. İki gün ve bir gecedir buradayız" dedi.

"BENZER OLAYLAR ÇOK YAŞANIYOR"

Videonun geçen hafta içinde Midilli açıklarında çekildiği belirtilirken The Times, "Benzer görüntü ve olayların Türkiye sahillerine yakın diğer Yunan adalarının etrafında da görüldüğüne dair raporlar var" ifadesini kullandı.

THE TİMES: YUNANİSTAN BU YASAK UYGULAMAYI İYİCE ARTIRDI 

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca mültecilere bu şekilde "geri ittirme" uygulamasının yapılması yasak. The Times, Yunan yetkililerin konuyla ilgili bir açıklama yapmadığını yazarken, "Yunanistan Mart ayının başından beri bu uygulamayı daha da artırdı" yorumunu yaptı.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Orhan 12.06.2020 08:40
    Size de bu yakisir zaten..Turkiye o kadar yardim etti avrupaya gitmek icin 1 gunde sattiniz ulkemizi..Vefali olmazsaniz inkar ederseniz Allah da basiniza yunan belasini verir boyle..
  • Asım 10.06.2020 22:56
    yunanistan İnşallah kürek çekecek bot bulamaz boğulur.
  • Çiçek. 10.06.2020 16:47
    İşkence Abi diye bagran çocuklar Anneee diye bagran çocuklar var yunan şiddet uyguluyor ben yaşarım sen yaşayamazsın diyor yunan bence ırkçı maddiyatçı yunan çünkü fakir suriyeliler çünkü ülkesinde diktatör 1 Esed var her kezi öldüren. Yunan da bu nu fırsat görüp saldırıyor kaçakları vuruyor işte biz böyle acımazlar a şunu söyleriz düşmez kalkmaz 1 Allah 1 gün sizde onlar gibi olunca Anlarsınız
  • Hayri Durmaz 10.06.2020 14:42
    Yunanistan adaları verip kurtulmalı. Başka yolu yok.
  • AKINCI 1453 10.06.2020 14:10
    yunanistanin rezilligi ama ümmetinde utanc tablosu ! saflarinizi namazda olsun hayatin her alaninda olsun siklastirin diyen peygamber efendimizin sav. ümmeti bu tablolari yasattigi icin haftalardir saf tutamaz ,birlik sembolu olan cuma namazi kilamaz oldu !
Daha fazla yorum görüntüle