Hulusi Akar ayar verdi! Yunanistan çark etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, gerginlik yaşanan Doğu Akdeniz'in "sıcak nokta" olmaya devam ettiğini ama Yunanistan'ın sıcak çatışma yaşanmasını istemediğini söyledi. Yunanistan Genelkurmay Başkanı ise geçtiğimiz günlerde "Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek" demişti. Bakan Hulusi Akar'ın açıklamalarından sonra Yunanistan'ın bu çarkı gözden kaçmadı.

Hulusi Akar ayar verdi! Yunanistan çark etti
Hulusi Akar ayar verdi! Yunanistan çark etti
GİRİŞ 11.06.2020 01:42 GÜNCELLEME 11.06.2020 01:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumu'nun, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) ile ortaklaşa düzenlenen 'Doğu Akdeniz'deki Yeni Düzen' panelinde konuştu.

 

 

''YUNANİSTAN SICAK ÇATIŞMA İSTEMİYOR''

Dokos, "Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Yunanistan'ın en son istediği şey olur" ifadelerini kullandı. Doğu Akdeniz'in sıcak nokta olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen Yunan politikacı, bölge için 'sıfır nokta' nitelendirmesinde bulundu.

 

 

Bölgede birçok aktörün bulunduğunu ama hiçbirinin durumu kontrol etmediğini iddia eden Dokos, "Avrupa Birliği sıradan bir gözlemci. ABD'nin çok sayıda iç sorunu var. Libya'da durum kontrolden çıktı. Suriye sorun olarak kalıyor. Tek olumlu şey, neyse ki, mülteci akışlarının önemli ölçüde azalması" dedi.

Dokos, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile işbirliğini canlandırmak için yeni yöntemler bulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

BAKAN HULUSİ AKAR'DAN NET CEVAP!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, haddini aşan açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını hedef alan Yunan general, "Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek" şeklinde gülünç ifadelere imza atmıştı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da bugün yaptığı açıklamalarda Yunanistan'ın açıklamalarına tepki göstererek, "O bir dil sürçmesidir. Yunanlıların Türkiye ile savaşmak isteyeceğini ben matematik olarak uygun ve doğru olmadığının altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

YORUMLAR 25
  • Had bildirin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hulusi Akar dan daha sert ve caydırıcı hatta had bildirici bir üslup beklerdim şahsen
    Cevapla
  • Derebeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın faça sını çizerler bugüne kadar dandik mallara denk gelmişsiniz
    Cevapla
  • muyo 3 yıl önce Şikayet Et
    maçan yiyiyorsa bir dene istersen
    Cevapla
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz sempatik görebiliriz,insancıl yaklaşa biliriz,ama onlar hiçte öyle değiller,bize karşı kin besliyorlar ve içten içe gizli gizli bize karşı planlar kuruyorlar,onların tek gayesi var istanbulu tekrar alabilmek alamasa da bu uğurda mücadele etmek..Bizde birbirimizle didişmeyi bırakıp bu siyonistlere, yamyamlara karşı birleşmemiz lazım..Allah cc bize birlik beraberlik iman şuru ve kafirlere karşı zafer ihsan eylesin.Amin
    Cevapla
  • izmir halk ish 2 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 de türkiye şahlanacak bundan korkuyorlar ak parti hükümetini istemiyorlar.ülkede kaos çıkartıp bak halk ak partiyi istemiyor erken seçime gidilsin denecek ve erken seçim olacak yine ak parti kazanacak bu sefer hdp-chp-fetö-ingiltere-abd darbeye yeltenecek bu sefer darbeciler ve destekçileri vurulacak darbeye gelen ekipleri direk tarayacaklar vur emri çıkartılacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı