AİHM'den İsrail'i protesto kararı: Haksız buldular

Fransa'da bir markette İsrail'i protesto etmek amacıyla İsrail ürünlerini boykot için eylem yapan BDS isimli örgüt hakkında Fransa, hukuki işlem başlatmıştı. BDS tarafından AİHM'ye taşınan davada, kurum; düşünce özgürlüğü ile protesto haklarına engel olduğu gereçkesiyle Fransa'ya tazminat ve para cezası verdi. BDS ise haklı bulundu.

AİHM'den İsrail'i protesto kararı: Haksız buldular
AİHM'den İsrail'i protesto kararı: Haksız buldular
GİRİŞ 11.06.2020 13:44 GÜNCELLEME 11.06.2020 13:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da BDS isimli bir sivil toplum kuruluşu, İsrail'in hukuksuz olarak uyguladığı ilhak girişimlerini protesto etmek ve konuya karşı duyarlılık oluşturabilmek adına bir markette protesto düzenlemişti.

 

Grup üyeleri eylemde, markette bulunan İsrail menşeli ürünler için boykot çağrısı yaparken, Fransız mahkemeleri grubun bu hareketi karşısında hukuki yaptırım uygulayarak ceza vermişti.

 

AİHM'DEN ÖNEMLİ KARAR

Fransa'yı yakından takip ederek, bölgedeki gündemi haberleştiren Gazeteci Ömer Aydın'ın haberine göre BDS, Fransız yargısının kararını AİHM'ye taşıma kararı aldı. Burada sonuç kısa süre içerisinde çıktı ve AİHM çok önemli bir karar açıkladı.

İsrail mallarını protesto eden BDS üyelerini mahkum eden Fransa, AİHM'de, AİHS 7 ve 10. maddeleri gerekçesiyle haksız bulundu. Mahkeme gerekçeli kararında Perinçek davasına da atıfta bulundu

CEZA KESİLDİ

AİHM, Fransız mahkemesinin verdiği kararın temelsiz olduğunu da belirterek, BDS'ye yönelik açılan davanın düşünce özgürlüğü ile protesto hakkını engellemeyle temellendirdi.

Fransa tarafından davacı 11 kişinin her birine 380 euro maddi, 7 bin manevi tazminat ve 20 bin euro mahkeme masrafının ödenmesine hükmetti.

YORUMLAR 2
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    ahimdeki yahudi olmasın
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    aşırı özgür ve demokratik batıda yahudiliğe aykırı bir şey söyleyip, yapmamanız için kanunlar var, daha ne diyeyim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor