Lübnan'da Türkiye'ye hakaret eden Ermeni asıllı sunucuya suç duyurusu

Lübnan'da canlı yayın sırasında Türkiye aleyhinde hakaret içerikli ifadeler kullanan Ermeni asıllı sunucu Neshan Der Haroutian hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Lübnan'da Türkiye'ye hakaret eden Ermeni asıllı sunucuya suç duyurusu
Lübnan'da Türkiye'ye hakaret eden Ermeni asıllı sunucuya suç duyurusu
GİRİŞ 11.06.2020 16:54 GÜNCELLEME 11.06.2020 16:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lübnanlı avukat Muhammed Ziyad Caafil, "Der Haroutian, yerel bir televizyon kanalında sunduğu program sırasında kardeş Türkiye aleyhinde kullandığı hakaret içerikli sözlerle, Lübnan'ın ulusal birliğine karşı mezhepsel fitneyi körüklemiştir." ifadelerini kullandı. Söz konusu kışkırtıcı ifadeleri nedeniyle Der Haroutian hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktaran Caafil, savcılığa sunduğu şikayet dilekçesini Facebook hesabından paylaştı.

Lübnanlı avukat Tarık Şendeb de Ermeni asıllı sunucuya tepkisini, "Neshan Der Haroutian adlı bir sunucu, Müslümanların tarihine dil uzatmasının yanı sıra dost bir ülkeyle ilişkileri hedef alarak Lübnan'da mezhepsel kışkırtmalarda bulunuyor." şeklindeki ifadelerle paylaştı. Şendeb, bu sunucu ve konuğu hakkında yargının adım atmasını beklediklerini belirtti.

Ermeni asıllı Der Haroutian, dün akşam canlı yayın sırasında konuk ettiği Arap Birliği Partisi lideri ve eski Çevre Bakanı Viam Vehhab ile Osmanlı Devleti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde hakaret içerikli ifadeler kullanmıştı. Der Haroutian ile konuğu Vehhab'a karşı sosyal medyada tepkiler yağmaya devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan halkı kardeşlerimiz Türkiye nin dost olduğunu biliyor..
    Cevapla
  • Anonim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Türkiye' den büyüktür lafının tarifi bu olsa gerek.
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya Türkiye sayesinde kendi topraklarına malına canına eskisi gibi sahip olacak Allahın izniyle Zor günlerde Libyanın yanında Türkiye vardı asker silah gönderen Türkiye dir şimdi bunu bozmak için ugraşan içerden dışarıdan düşmanlar var boş durmuyorlar hainler
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    çiçek Lübnan da olmuş olay
    Cevapla
  • emre 58 3 yıl önce Şikayet Et
    alın bu çakalın da façasını aşağıya kim oluyor da bizim tarihimize laf edebiliyor allah aşkına biz müslüman türkler olarak ne ermeni ne rum ne yunan hiçbirine eyvallah demedik bu saatten sonra da demeyeceğiz kimse türkiye ile oynamasın bu kadar açık ve net oynayan belasını da bulur mevlasını da. korkaklar topluluğu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi