Yunan ağız değiştirdi! Korku böyle bir şey...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık." dedi.

Yunan ağız değiştirdi! Korku böyle bir şey...
Yunan ağız değiştirdi! Korku böyle bir şey...
GİRİŞ 12.06.2020 06:58 GÜNCELLEME 12.06.2020 07:03
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina’da düzenlenen "Delfon 20 Ekonomik Forum"da yaptığı konuşmada, Türk-Yunan ilişkilerine değinerek Türkiye ile ilişkilerin "zor" olduğunu ancak iki ülkenin aralarındaki farklılıkları çözmek için konuşabileceklerini belirtti. Farklılıklara diyalog aracılığı ile çözüm bulunamaması halinde iki ülkenin anlaşarak Uluslararası Mahkemeye gidebileceklerini söyleyen Miçotakis, şöyle devam etti:

 

 

"Yunanistan, deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık. Dürüstçe konuşabiliriz, sonuçta eğer anlaşamadığımız konusunda mutabık kalırsak bu sorunu ne şekilde çözeceğimiz noktasında karşılıklı anlaşma yoluyla meseleyi Uluslararası Mahkemeye, Lahey’e götürmenin yolları her zaman vardır ancak uluslararası hukuka tamamen saygılı olarak. Gambot diplomasisi zamanı değil, bu gibi anlayışlar başka yüzyıllara ait." 

AVRUPA'YA BİZİ DESTEKLEYİN MESAJI

 

 

Türkiye’nin, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Libya ile imzaladığı anlaşmalara değinen Miçotakis, bu anlaşmaların geçersiz olduğunu, Yunanistan’ın önceki gün İtalya ile imzaladığı anlaşmanın ise geçerli olduğuna savundu. Miçotakis, şunları kaydetti:

"Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan’dan değil eminim ki Avrupa’dan da karşılık görecektir. Bu izlememizi istediğim yol değil ancak herkesin bilmesi lazım ki böyle bir şey olursa bunun ciddi sonuçları olacaktır."

YORUMLAR 44
  • Son osmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Miço yanlış yoldasın olm zamanın var ken kendine gel ne Avrupa eski Avrupa ne de Türkiye eski Türkiye koçum adam ol kendine gel yoksa öyle bir getirirler ki kendine seni adam olduğundan bile utanırsın koçum!
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu teknede miço bile yapmam korkak kaypak
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Miço Avrupa nın ve özellikle Tilki İngiltere nin gazına gelme Kıvılcım patlarsa Arkanda kimse olmaz gaza gelme adam gibi saygılı olun oturun oturduğunuz yerde yok sa bizimkiler affetmez bilgin olsun.
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok yavrum biz diyalog istemiyoruz, ne yapacaksın bir görelim
    Cevapla
  • OSMANLI CH 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhabbete bakın hele ne diyeyimki 1000 yıllık bizans oyunları işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular