Koronavirüs salgını bir çok ülkede etkisini kaybetse de Amerika kıtası kabusu yaşıyor. Koronavirüs salgınının en fazla yaşandığı ülke olan Brezşlya'dan şoke eden görüntüler geldi. Koronavirüs bulaşan kişi 805 bin 649'e yükselirken ölü sayısı 40 bini geçti. Brezilya hükümetinin koronavirüs ile mücadelesine böyle tepki gösterildi.

Latin Amerika ülkesi Brezilya Covid-19'undan en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor.

SALGININ MERKEZ ÜSSÜ BREZİLYA OLDU

Dünyada ABD'den sonra en çok Kovid-19 vakasının görüldüğü 211 milyondan fazla nüfusa sahip Brezilya, "Latin Amerika'da salgının merkez üssü" olarak nitelendiriliyor.

Brezilya'dan bugün gelen görüntülerse herkesi şaşkına çevirdi.

TÜM DÜNYA ŞOKE OLDU

Ülkenin en ünlü plajlarından olan Copacabana plajında hükümetin salgına yönelik mücadelesini protesto etmek amacıyla aktivistler tarafından sembolik mezarlar kazıldı. Brezilya'da devlet başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs salgınıyla ilgili tutumu ve salgınla mücadele kapsamında karantina uygulamalarına karşı çıkması nedeniyle sert eleştiriler alıyordu.

PLAJA SEMBOLİK MEZAR KAZDILAR

Bolsonaro'nun tavrını eleştiren aktivistler plaja 100 adet sembolik mezar kazdı. Kazılan sembolik mezarlara koronavirüsten ölen 40 binden fazla insanı temsilen birçok siyah haç dikildi. Aktivistlerden Antonio Carlos Costa yaptığı açıklamada "Başkan, bunun Brezilya tarihinin en dramatik krizlerinden biri olduğunu fark etmedi." dedi. Aktivistler ülkede ölümlere yas tutulmaya devam ederken bir yandan da işsizlik ve açlık olduğunu belirtiyor. Aileler binlerce ölüm için yas tutuyor. İşsizlik ve açlık var." dedi. Yapılan açıklamada Bolsonaro destekçilerinin haçları devirerek eyleme karşı çıktığı da belirtildi.

Ülkede bu gelişmeler yaşanırken Sao Paulo yönetimi Kovid-19'a karşı aşı geliştirmek için Çin'deki bir laboratuvarla anlaştı. Sao Paulo Valisi Joao Doria, temmuz ayında başlayacak denemelere yaklaşık 9 bin kişinin katılacağını, aşının, 2021'in ilk yarısında hazır olabileceğini söyledi. Koronavirüsle ilgili mücadelenin sürdüğü Brezil'ya da vaka ve ölüm sayıları azaltılmaya çalışılıyor. Ancak Latin Amerika'da virüsün merkez üssü haline gelen ülkede durum şimdilik iç açıcı görünmüyor.

Aşı çalışmalarının sonuçlanmasının bekleyen Brezilya'da yapılan bu sembolik ama etkili eylem dünyanın dikkatini de ülkeye daha fazla çekmiş olacak.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • alii 13.06.2020 13:24
    O kadar yer varken sahilde bir karışlık yeremi gömüyorlar
  • Ahmet44 13.06.2020 11:12
    Bu resimleri bilerek paylaşiyorlar . Amaçları insanları korkutmak ve sanki cok insan ölmüş izlenimini bırakmak. Oyun dünyaya yapılıyor.oyuna gelmeyelim
  • bekir cizmeci 13.06.2020 09:11
    Bu brezilyanin basinda da amerikanin atadigi zat var maalesef.Halleri bu yuzden icler acisi.Bizde de 15 temmuzda birini! atayabilselerdi,ornegin CHP iktidara getirilseydi halimiz bundan bes beter olurdu.
  • Akil 13.06.2020 02:11
    Boyle haberlerle Turk turizmini manipule ederek ekonomiyi bitirme niyetindesiniz bunu yapan dost olamaz bir gun sizin de maskeniz dusecektir
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek