Terör devletinin işgal planı aşama aşama olacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgelerin tek seferde değil de aşamalı olarak "ilhak" edilebileceğini söyledi. Netanyahu'nun emekli askeri yetkililerle yaptığı görüşmede Batı Şeria'nın yüzde 30'unu "ilhak" etmeyi istediğini dile getirildi.

Terör devletinin işgal planı aşama aşama olacak
Terör devletinin işgal planı aşama aşama olacak
GİRİŞ 15.06.2020 19:30 GÜNCELLEME 15.06.2020 19:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail basınında yer alan habere göre, Başbakan Netanyahu'nun emekli askeri yetkililerle yaptığı görüşmede, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" planı gündeme geldi.

BATI ŞERİA'NIN YÜZDE 30'UNU "İLHAK"EDİLECEK

Görüşmede Netanyahu, Batı Şeria'nın yüzde 30'unu "ilhak" etmeyi istediğini dile getirirken, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ise bu fikre sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Washington yönetiminin kendisinden "ilhak" planını uygulamak için atacağı her adımda Gantz ile Ashkenazi'nin de onayını alınmasını talep ettiğini aktaran Netanyahu, Batı Şeria'daki bazı bölgelerin tek seferde değil de aşamalı olarak "ilhak" edilebileceğini kaydetti.

Netanyahu ile Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

İsrail basını, koalisyonun hükümetinin iki ortağı Netanyahu ile Gantz arasında  "ilhak" planının nasıl uygulanacağı konusunda bazı fikir ayrılıkları olduğunu belirtiyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Israil e kabul ederse Filistin le federesyon kurmasi Orta Doguya baris getirir.
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin sonunuz gelecek merak etmeyin az kaldi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Haritaya dikkat..! Ortadoğu’ya saplanmış hançer; israil...
    Cevapla
  • Türk'ün Pınarı 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'IN (c.c.) İradesi ister ise Filistinli kardeşlerimiz sadece taş atarak bu katillere karşı muzaffer olur.
    Cevapla
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    su yukarida ki resim aslinda MÜSLÜMAN larin ne kadar caresiz ne kadar ürkek korkak psirik ve islam dan kopuk yasadiklarini RESMI BELGESI bana göre sahsim da dahil kimse BEN MÜSÜMAN im diye cikip ahkam kesmesin söyle necek bir söz varsa o da ALLAH bizi kahretsin demek kaliyor ki zaten KAHREDIYOR da bölgeye bakilinca anlamak cok zaor her yer kan aci ve göz yasi ITRAIL adim adim isgal YAPARKEN ISLAM ALEMI BIZE NE ARAP VS DEDILER AMA O GÜC ASLINDA TÜM BÖLGEYI yakan savs ve kan in eksik olmadi gi bir sokak haline getirdi halen bize ne diyoruz ülkelerimizdeki YAHUDI ler in tüm hakalrini kisitlayip yaskalamis olsaydik iabedet vs lerini yok saysaydik böyle olmazdi bu HARITA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?