İkinci koronavirüs dalgasını başlatacak canlı... DSÖ'den o balık ile ilgili çarpıcı açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in başkenti Pekin'de tekrar yayılmaya başlayan Kovid-19 ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. DSÖ yetkilisi Dr. Mike Ryan, salgının ikinci dalgasının somon balığı ithalatı ve paketlemesi yapılan marketlerden kaynaklandığı iddiasının henüz kesinlik kazanmadığını ifade etti.

İkinci koronavirüs dalgasını başlatacak canlı... DSÖ'den o balık ile ilgili çarpıcı açıklama
İkinci koronavirüs dalgasını başlatacak canlı... DSÖ'den o balık ile ilgili çarpıcı açıklama
GİRİŞ 16.06.2020 09:35 GÜNCELLEME 16.06.2020 09:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Dr. Mike Ryan, Pekin'de baş gösteren yeni vakaların merkezi olarak gösterilen marketler için yaptığı açıklamasında, salgının marketlerden yayılıp yayılmadığının henüz netlik kazanmadığını belirtti.

 

Somon balığı ithalatı ve paketlemesi ile virüsün bu marketlerde yayıldığı tezini de değerlendiren Ryan, iddialar ile ilgili kesin delillerin elde edilemediğine dikkat çekti.

Ryan ayrıca Pekin'deki yeni salgına neden olan Kovid-19'un genetik diziliminin kendilerine de gönderilmesi konusunda Çin'li yetkililere çağrıda bulundu.

 

GIDA PAZARI ASYA'NIN EN BÜYÜKLERİNDEN

Başkent Pekin'de görülen yeni vakalar üzerine okullar yeniden kapatıldı ve şehrin birçok bölgesinde kontrol noktaları oluşturuldu.

Asya'daki en büyük toptan gıda pazarından yayıldığı iddia edilen yeni salgının önüne geçebilmek için Çin, gıda pazarıyla ilgili herkesin test edilmesi emrini verdi.

SOMON BALIĞI İDDİALARI

Ülke medyası, bölgedeki pazara getirilen somon balıkları ya da bunların paketlenmesinde yaşanan hijyen sorunları sonucunda, ülkede ikinci dalga Kovid-19 salgını yaşanabileceğini belirten haberlere yer verilmişti.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 1
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmış, virüslü birisi somon başlığını mo öpmüş, ondan da diğer balıklara, balıklardan da insanlara mı bulaşmış. Ne güzel bir dünya, işin kolayını bulmuşlar, suçlu hayvanlar, insanlar tamamen masum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler