NATO'dan çok çarpıcı Libya açıklaması: Son derece endişeliyiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Libya'da durumun kritik olduğunu ve Terhune'de toplu insan mezarlarının ortaya çıkmasından endişe duyduklarını açıkladı. BM çatısı altında yapılacak siyasi çözümleri desteklerini belirten Stoltenberg, Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki varlığına da değinerek, "Bölgedeki Rus varlığından oldukça endişeliyiz, özellikle de Libya'daki Rus varlığından" ifadelerini kullandı.

NATO'dan çok çarpıcı Libya açıklaması: Son derece endişeliyiz
NATO'dan çok çarpıcı Libya açıklaması: Son derece endişeliyiz
GİRİŞ 16.06.2020 13:19 GÜNCELLEME 17.06.2020 09:09
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, online olarak düzenlediği basın toplantısında Libya'daki son gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

"TOPLU MEZARLAR ENDİŞE VERİCİ! BM ALTINDA YAPILACAK SİYASİ ÇÖZÜMLERİ DESTEKLİYORUZ"

Ülkede durumun kritik olduğunu ve Terhune'de toplu insan mezarlarının ortaya çıkmasından endişe duyduklarını belirten Stoltenberg, "İnsan hakları ihlallerine ilişkin uluslararası bir soruşturma açılması çağrısında bulunuyoruz" dedi. NATO Genel Sekreteri ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yapılacak her türlü siyasi çözümü desteklediklerini söyledi.

Stoltenberg'in düzenlediği basın toplantısından bir kare

"RUSYA'NIN BÖLGEDEKİ VARLIĞINDAN ENDİŞELİYİZ"

Rusya'nın Doğu Akdeniz ve Suriye'de artan varlığına da değinen Stoltenberg, "Bölgedeki Rus varlığından oldukça endişeliyiz, özellikle de Libya'daki Rus varlığından" dedi.

TÜRKİYE VE SERRAC AÇIKLAMASI

Daha önce İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden La Repubblica'ya demeç veren Stoltenberg, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen Akdeniz'de, Suriye ve Libya'da kendi gündemini uyguladığına yönelik soruya, "NATO'da 30 ortağız ve pek çok konuda farklı pozisyonlarımız olabilir ama Ankara önemli bir müttefiktir. Libya ve Suriye'de BM'nin barış anlaşmasına varma çabalarını destekliyoruz. Libya’da tüm tarafların uyması gereken bir silah ambargosu var. Bu, BM tarafından tanınan Fayiz es-Serrac hükümeti ile Hafter tarafından idare edilen güçleri aynı kefeye koymak anlamına gelmez. Bu nedenle NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır" cevabını vermişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona virüsü gerekçe göstererek üçüncü dünya ülkelerine seyahat yasağı getirenlerin libya hakkında söyleyecek sözleri olmamali
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    nato kim abd uşağı boş boş konuşuyorlar icratları sadece haclıları ve yahudileri korumak
    Cevapla
  • Az sayıda 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok endiseliler ilk defa endişeli ooduklari yüzlerinden gözlerinden anlaşılıyor, planladıkları ölü sayısına ulaşıldı mi, kaç ton ceset var,organlarından ve ganimetleri den yeterince faydalandilar mi, gerek de kalanları yeterince çöküş yasiyor mu, büyük endişe tabi,
    Cevapla
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Notoda endişelik bir hastalık var, koronayla alakası yoktur
    Cevapla
  • mesele petrol 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar Suriye'yi ele geçirdi coktan, oradan bir endiseniz yok mu? yoksa danışıklı dövüş, Libya Suriye ortak mı calısıyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında