İkinci dalga etkisi büyüyor! Okulları tekrar tatil ettiler

Koronavirüsün dünyaya yayıldığı Çin'de hayat normal seyrine döndü derken toptan gıda pazarı Şinfadi kaynaklı vakaların artması nedeniyle kentteki alarm seviyesi yükseltilerek tüm okullarda eğitime ara verildi.

İkinci dalga etkisi büyüyor! Okulları tekrar tatil ettiler
İkinci dalga etkisi büyüyor! Okulları tekrar tatil ettiler
GİRİŞ 17.06.2020 04:10 GÜNCELLEME 17.06.2020 12:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Pekin Belediyesi Eğitim Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, kentte ilk, orta ve yüksek öğretim seviyesindeki tüm okulların eğitim faaliyetleri yarından itibaren askıya alındı.

 

 

Söz konusu kararın kentte acil durumun "üçüncü" seviyeden "ikinci" seviyeye çıkarılması uygulamasının bir gereği olarak alındığı; öğrencilerin eğitime evlerinde internet üzerinden devam edeceği belirtildi.

 

 

EYALETLER ARASI SEFERLER DURDURULDU

Pekin Belediyesi yetkililerinden Çın Bey, yaptığı açıklamada, alarm seviyesinin yükseltilmesinin gereği olarak Başkent Pekin Uluslararası Havalimanı ve Pekin Daşing Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan eyaletler arası seferlerin durdurulduğunu bildirdi.

Market, gıda pazarları, restoranlar ve iş yerlerinde sıkı kontrol önlemleri uygulayacağını ve buralarda çalışanların maske ve eldiven takmalarını sıkı takip edeceğini vurgulayan Çın, ithal gıdaların izlenebilirliğini ve karantina standartlarının seviyesinin yükseltileceğini kaydetti.

KENTTEN AYRILACAKLARIN TEST SONUCU NEGATİF OLMASI GEREKİYOR

Şinfadi pazarıyla bağlantılı alınan tedbirlerde, evden çalışmanın teşvik edildiği ve üretimin durdurulmayacağı basına yansırken Pekin'den ayrılmak durumunda kalanların son 7 günde yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucunun, negatif olması gerekiyor. Müze, kütüphane, sanat galerileri ve parkların ziyaretçi trafiği da normal kapasitenin yüzde 30'unun üzerinde olmayacak.

KENTTE "SEYAHAT KISITLAMA" BAŞLAMIŞTI

Yetkililer, daha önce Kovid-19 vakalarında artış görülen Pekin'de yeniden seyahat kısıtlamasına başlamış; vakaların büyük bir kısmının saptandığı Şinfadi toptancı gıda pazarı ile yakınlarındaki bir pazarın çevresi gibi yüksek risk bölgesinde yaşayanların, Pekin'den ayrılmalarını yasaklamıştı. Taksicilerin de müşterilerini kent dışına çıkarmaları yasaklanırken otobüs, tren ve metrolara belirli sayıda yolcu taşıma sınırlaması ve maske takılması kuralı getirilmişti.

PEKİN'DEKİ VAKA SAYISI 106'YA YÜKSELMİŞTİ

Ulusal Sağlık Komisyonu, gün içinde ülkedeki 40 vakadan 27'sinin Pekin'de görüldüğünü açıklamıştı. Yeni vakalarla Pekin'de 12 Haziran'dan bu yana saptanan vaka sayısı 106'ya yükselmişti. Çin ana karasında 83 bin 221 kişide tespit edilen Kovid-19 nedeniyle 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR 12
  • 2.DALGA BAŞLADI 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes artık şunu anlasın bu sadece bir tek devletin planı değildir..bütün devletlerin daha doğrusu becerebilen devletlerin planıdır...ilk başta işi sıkı tutar gibi yaparsın rakamlar yüksek çıkar ve sıktıkça rakamlar düşmeye başlar gibi gösterirsin sonra ben kontrol altına aldım der topu vatandaşın üstüne atarsin daha sonra da medyanın da yardımıyla duyarsız tedbirsiz mahlukların da yardımıyla 2.DALGA başladı dersin ve bunun müsebbibi vatandaştır dersin...klasik yani
    Cevapla
  • caner tan 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir durumda devletin suçu nedir ki en baştan beri vatandaş kendini kollayacak yoksa bu işin önünü alamazsın devletin burda yapacağı tek şey sağlık sistemini hazır tutmaktır yoksa kimseyi zincirleyemezsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa sendemi tedbirsizliğiyin sorumlusunu devlete yıkmaya çalışanlardansın. Asker uğurlama altında yapılan tedbirsizliğidemi devlete yıkmaya çalışıyorsun??? Yoksa virüs olduğunu bile bile bile otobüse binip memleketine giden kişiler.... vesaire. Sorumsuz olan vatandaş. Haberde açıkca görüyor insan. Hemde görüntülü haber. Izmir, Istanbul vesaire..
    Cevapla
  • Mustafa Okka 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden sağlık kurulu çıkıp bu virüsün aşısı bulunmadan yok olmaz demiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu açıklama yapılmadı. Isın gerçeği bu. Analiz uzmanları bu verileri incelediğinde bu ortada. Ve en büyük yanlış katsayı 1 in altına inince virüs bulaşma hızı düşmüş olmuyor. Bu nasıl bir matematik yahu. Sıfırı yakalamazsanız virüs artarak bulaşıyor demektir. 1 in altına düşünce normalleşme olmaz. Bunu 100 kere söyledim. Ama malesef meşhur biri olmak lazım ki dinlesinler. Akıl ve ilim sahibi olmanız önemli değil. Heryerde yazdım bunu.
    Cevapla
  • caner tan 3 yıl önce Şikayet Et
    sanırım herkes gibi sende yanlış anlamışsın kimse normalleşiyoruz demedi yeni normal dendi yani tedbirini alacaksın herkes kendini koruyacak takdir Allah dan devlete düşende sağlık sistemini bu sürece hazırlamak sadece burdan eleştirebiliriz devleti onun dışında sorumluluk vatandaş da anlayacagınız.
    Cevapla
  • Canik 3 yıl önce Şikayet Et
    Okka kardeş sen meral etme, virüs mutasyon ile oldurucu gücü gidecek ve aşıya falan gerek kalmayacak. Nasıl geldiyse öyle gider... Allah u alem.
    Cevapla
  • Yiyido 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinden gelen rakamlara itibar etmeyin.vaka sayisini ve ölümleri gizliyorlar.yalan makinesi bunlarda yerkurenin chp si.
    Cevapla
  • Yorumsuz 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk dalgada 3 milyon telefon kullanıcısının sinyalinin kesildiği söyleniyor.. bir de bildirilen ölüm rakamlarına bakın.. katılıyorum
    Cevapla
  • Kùrt alim 3 yıl önce Şikayet Et
    Tùrkiyede her an ikinci dalga gelecek.geldi sayılır.
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar canlı hayvan pazarlarından yayıyorlar diye bu zamana kadar bulaşmamışta ne hikmetse şimdi bu pazarlardan bulaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı