ABD, Esed rejimine yaptırım uygulayacak

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Trump yönetiminin, Suriye'de rejimin askeri zafer kazanmasını engellemek, rejimi ve müttefiklerini müzakere masasına döndürmek için yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

ABD, Esed rejimine yaptırım uygulayacak
ABD, Esed rejimine yaptırım uygulayacak
GİRİŞ 17.06.2020 04:13 GÜNCELLEME 17.06.2020 04:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Craft, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, ''Trump yönetimi yarın Esed rejiminin askeri zafer elde etmesini önleme ve rejimi ve müttefiklerini BM denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak.'' dedi.

ABD'nin, Esed rejimini, vahşet ve insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için kullandığı gelir kaynaklarından mahrum bırakmayı hedeflediğini belirten Craft, bu şekilde barış umudunun ve siyasi sürecin önündeki engellerin kalkacağını ifade etti.

Craft, yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'' kapsamında uygulanacağını, yaptırımlarla rejimin kendi halkına karşı vahşetini destekleyen ve finanse edenleri caydırmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Mücahiit 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı teraneler bla bla bla bla....
    Cevapla
  • isbay 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan... koca bir palavra... musluklarını kesecekmiş..??? Dah dün BAE nin esede bir milyar dolar verdiğini yazdı gazeteler..
    Cevapla
  • Mehmet koç 3 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın yıllardır aklın nerdeydi yine ne hesap var ne sana nede arkandaki israil fransa ingiltere rusya topunuza güvenilmez çoçuk katilleri.....
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    uyan... kiraza gidiyoruz... 7 yıl sonra mı?
    Cevapla
  • konyaalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar nerdesiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!