Avusturya'da aşırı sağcı parti liderine Kur'an-ı Kerim tepkisi

Avusturya İslam Cemaati (İGGÖ) ve Geleceğin Sosyal Avusturyası (SÖZ) Partisi, eski Ulaştırma Bakanı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) Genel Başkanı Norbert Hofer’in Kur'an-ı Kerim’e yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Avusturya'da aşırı sağcı parti liderine Kur'an-ı Kerim tepkisi
Avusturya'da aşırı sağcı parti liderine Kur'an-ı Kerim tepkisi
GİRİŞ 17.06.2020 12:31 GÜNCELLEME 17.06.2020 12:31

İGGÖ Başkanı Ümit Vural, yaptığı açıklamada, aşırı sağcı liderin ifadelerini değerlendirdi. Vural, Hofer’in Kur'an-ı Kerim’e yönelik olumsuz ifadeleriyle bütün Müslümanlara hakaret ettiğini belirterek, "Anlaşılan Hofer geçmişten hiçbir şey öğrenmemiş ve yeni çukurlar açmak istiyor. Gelişmiş bir toplumda Hofer’in olumsuz yaklaşımı nedeniyle özür dilemesi gerekir." ifadesini kullandı.

İGGÖ'DEN SAVCILARA ÇAĞRI

Bu tür olumsuz yaklaşımların Avusturya’da yerinin olmadığını vurgulayan Vural, Hofer’in iftiralarının ülkedeki hoşgörü ve dini özgürlük atmosferine zarar verdiğini kaydetti. Vural, "Kamunun tanıdığı bir kişinin bu yöndeki ifadeleri kesinlikle kabul edilemez ve sonuçları olmalıdır." diye konuştu.

Vural, savcılara da çağrıda bulunarak, söz konusu olumsuz açıklamaların hukuki bir karşılığının olup olmadığının incelenmesini talep etti.

HOFER'E SUÇ DUYURUSU

Eski milletvekili ve SÖZ Partili siyasetçi Martha Bissmann da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aşırı sağcı liderin ifadelerine tepki gösterirken, Hofer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Hofer, dün bir toplantıda, "Koronadan (yeni tip koronavirüs) korkmuyorum. Korona tehlikeli değil, Kur'an daha tehlikeli." ifadesini kullanmıştı. Hofer’in o ifadelerine sosyal medyada çok sayıda gazeteci ve aktivist tepki göstermiş, yüzde 27’lerden yüzde 10’lara gerileyen oy oranlarını bu tür itici açıklamalarla yükseltme çabası içinde olduğu yorumunda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü