Belçika'da ilkokullarda koronavirüs tespit edildi

Kısa bir süre önce tedbirleri gevşeterek normalleşme süreci kapsamında ilkokulların açıldığı Belçika’nın başkenti Brüksel’de bazı okullarda koronavirüs vakaları görüldüğü bildirildi.

Belçika'da ilkokullarda koronavirüs tespit edildi
Belçika'da ilkokullarda koronavirüs tespit edildi
GİRİŞ 17.06.2020 15:59 GÜNCELLEME 17.06.2020 15:59

Brüksel’in Türk mahallesi olarak bilinen Schaerbeek semtinde virüs tespit edilen bir okul ise Cuma gününe kadar kapatıldı. Aşamalı normalleşme sürecinde üçüncü aşama kapsamında 8 Haziran itibariyle anaokulu ve ilkokulların açıldığı Belçika’da korkulan oldu. Eğitime tekrar başlanan ilkokullarda okuyan öğrencilerden bazılarında koronavirüs tespit edildi.

İlk vaka, Brüksel’in Türk mahallesi olarak bilinen Schaerbeek semtinde 6 Nolu Belediye İlkokulunda okuyan bir öğrencinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine aile hekiminin okul yönetimini aramasıyla ortaya çıktı. Ardından aynı aileden 3 çocukta daha virüs tespit edilmesi üzerine söz konusu okul, cuma gününe kadar tatil edildi. Ailenin iletişimde olduğu yakın çevresi de hızlı bir şekilde tespit edilerek 30 Haziran’a kadar karantinaya alındı.

SON SINIFLAR DİPLOMALARI İÇİN ÇAĞIRILACAK

Brüksel’in Woluwe-Saint-Pierre ve Molenbeek semtlerinde de ilkokullarda koronavirüs tespit edildi. Stockel Belediye Okulunda birinci ve dördüncü sınıfta okuyan iki kız kardeşte birden virüs tespit edildi. Aynı okulda buluna 12 yaşındaki ağabeylerinde de koronavirüs tespit edilmesi üzerine bu üç sınıfta eğitime son verildi. Son sınıf öğrencilerinin sadece diplomalarını almak için çağrılacakları açıklandı.

Öte yandan Brüksel’in Molenbeek semtinde de 7 Nolu Belediye İlkokulunda üçüncü sınıf öğrencisinde Kovid-19 tespit edilmesi üzerine, söz konusu sınıf ikinci bir emre kadar kapatıldı. Sınıftaki öğrencilerin ailesi ve yakın çevresi karantinaya alındı.
Son 24 saatte 13 kişinin hayatını kaybettiği Belçika’da can kaybı 9 bin 675’e yükseldi. Ülkede son 24 saatte 89 yeni vaka tespit edilirken, vakaların 24’ü tedavi altına alındı. Son verilerle toplam enfekte sayısı 60 bin 244 olarak açıklandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak