Japonya'da başkent ve çevresine yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırıldı

Japonya’da, Şinzo Abe hükümeti yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı uyguladığı başkent Tokyo ve çevresine yönelik eyaletler arası seyahatlerden kaçınılmasına ilişkin tavsiye kararını kaldırdı.

Japonya'da başkent ve çevresine yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırıldı
Japonya'da başkent ve çevresine yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırıldı
GİRİŞ 20.06.2020 09:10 GÜNCELLEME 20.06.2020 09:10

Nisanda ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) mayısta kademeli olarak kaldırılması sonucu Japonya’da normal hayata dönüş sürüyor.

Son olarak Tokyo metropolü dahil çevreleyen eyaletler ile kuzeydeki Hokkaido’ya yönelik zaruri olmayan seyahatlerden kaçınılması kararı da kaldırıldı. Bu kapsamda, Tokyo ve çevreleyen Çiba, Kanagawa, Saitama eyaletleri ile ülkenin en kuzeyindeki Hokkaido’ya iş, eğitim, turizm ve eğlence sektörlerine yönelik seyahatlerin önü açıldı.

Kararın ardından Kyodo ajansı, tren istasyonları ve hava alanlarına akın eden yolcular sebebiyle yoğunluk yaşandığını bildirdi.

Nisan başında önce 7 bölgede ilan edilen ve 16 Nisan’da tüm ülke genelinde yaygınlaştırılan OHAL, 14 Mayıs'ta 39 eyalette, 21 Mayıs'ta Osaka, Kyoto ve Hyogo’da, 25 Mayıs’ta da Tokyo metropolü ile kuzeydeki Hokkaido’da kaldırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!