PKK'dan Irak'ın Türkmen bölgelerinde provokasyon

TSK'nın düzenlediği operasyonlarla bel kırılan PKK, dağlarda karşılık veremeyince provakasyon girişimlerine başvurdu. Kerkük'te terör örgütü paçavralarını muhtelif yerlere asan PKK'lılar, Türkmen bayraklarına ve mezarlıklarına saldırdı.

PKK'dan Irak'ın Türkmen bölgelerinde provokasyon
PKK'dan Irak'ın Türkmen bölgelerinde provokasyon
GİRİŞ 20.06.2020 12:43 GÜNCELLEME 20.06.2020 12:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK, tarihinde hiç yaşamadığı kadar zor dönem geçiriyor. Eylem hazırlıkları ve operasyon girişimleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanlı Mehmetçikleri tarafından engellenerek başlarına geçirilen terör örgütü, dağlarda yapamadıklarını kentlerde, sivillere yönelik uygulamaya çalışıyor.

Irak'ın kuzeyinde Türkiye'nin düzenlediği operasyonlar ile hezimete uğrayan PKK, Kerkük'te Türkmen değerlerine saygısızlık ederek provokasyon girişimleri yapıyor.

PKK PAÇAVRALARI ASILDI

Terör ve Güvenlik Uzmanı abdullah Ağar'ın sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraf karelerinde, Kerkük'te bir grup PKK'lı gece saatlerinde kentin muhtelif yerlerinde köprü ve geçitlerin üzerlerine terör örgütünün paçavralarını astı.

TÜRKMEN DEĞERLERİNE SALDIRI

PKK'nın provokasyonu bununla da sınırlı kalmadı. Türkmen şehitlerinin mezarlarının bulunduğu yerlere de saldıran teröristler, Türkmen bayrak ve afişlerine de zarar verdi. Paçavralar günün erken saatlerinde toplanırken Türkmen cephesinden olaya ilişkin tepkiler yükseldi.

DEAŞ TAKTİĞİ

PKK'nın Kerkük'te uyguladığı bu provakasyon ilk kez yaşanmadı. 2014 ile DEAŞ saldırılarında da bayraklı, Türkmen değerlerine saldırı girişimleri yaşanmıştı.

 

YORUMLAR 7
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    musul kerkük olası karışıklıkta zaten vatan toprağı değilmi bunlar köpeksiz köyde değnekle dolaşıyolar özüne dönderelim artık haritayı geç kaldık zaten
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem bahane verdiler elimize derhal bunu propaganda yapıp tüm dünyada kamuoyu desteği sağlayıp oradaki türklere pkk saldırıyor diyip oraları topraklarımıza katmalıyız derhal yapmalıyız şimdi biz güçlüyüz bahanemiz de var onlarda güçsüz dünyanın bir sürü derdi varken de kimse bizle uğraşmaz oldu bittiyle alırız
    Cevapla
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    82 Kerkük, 83 Musul demeye az kaldı. Biraz daha sabır.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah kardeşim Amin amin amin
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Musul kerkük halep zaten bizim
    Cevapla
  • Yasar Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye acilen Kerkük ve Musula el koyması lazım bunu yaparsak terörün belini keser yani rojovayı kandili birbirinden koparır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!