Kaşıkçı'dan sonra şimdi de o: Hedeftesin! Tedbirini al ve arkanı kolla

Bir süredir Kanada'da yaşayan muhalif Suudi aktivist Ömer Abdülaziz'in hayatının tehlikede olduğu açıklandı. Kanadalı yetkililer, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı'nın yakın dostu olan Ömer Abdülaziz'e kendisini korumak için gerekli tedbirleri alma çağrısında bulundu.

Kaşıkçı'dan sonra şimdi de o: Hedeftesin! Tedbirini al ve arkanı kolla
Kaşıkçı'dan sonra şimdi de o: Hedeftesin! Tedbirini al ve arkanı kolla
GİRİŞ 22.06.2020 10:51 GÜNCELLEME 22.06.2020 12:48
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın yakın dostu Ömer Abdülaziz'in de aynı kaderi yaşamaktan korkuyor.

 

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre; Kanadalı yetkililer, muhalif Suudi aktivist Ömer Abdülaziz'in hayatının tehlikede olduğunu ve kendisini korumak için gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirtti.

 

"SELMAN VE EKİBİ BANA ZARAR VERMEK İSTİYOR"

Konuyla ilgili The Guardian'a konuşan Ömer Abdülaziz şunları kaydetti: "Kanadalı yetkililer, benim potansiyel bir hedef olduğumla ilgili önemli birtakım bilgilere ulaştı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve ekibi, bana zarar vermek istiyor. Bu belki bir suikast olur, belki adam kaçırma olur; fakat iyi bir şey olmayacağı kesin."

TELEFONU İZLENMİŞ

Toronto Üniversitesi Citizen Lab'da casus yazılım kullanımını izleyen araştırmacılar, Ömer Abdülaziz'in telefonun 2018 yılında Suudi Arabistan ile ilişkili bir ağ tarafından siber saldırıya uğradığına inandıklarını söyledi. Saldırıdan sonra, Abdülaziz'in ailesinden ve arkadaşlarından bazılarının tutuklandığı kaydedildi.

"DURUM BU SEFER CİDDİ"

Avukat Alaa Mahajna, daha önce Kanadalı yetkililerin tehdit mesajlarını kendilerine aktardığını ancak durumun bu sefer çok daha ciddi olduğunu kaydetti.

"KANADA'DA KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM"

Bu tür tehditlerin muhalefetin bastırılması için krallıktan kaynaklandığına inandığını söyleyen Abdülaziz, tehditlere rağmen Kanada'da kendini hala güvende hissettiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7, AKŞAM
YORUMLAR 15
  • Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünya liderleri güya hiç sesi çıkmıyor uçakla ekip gönder Suudi Arabistan dan kes Parçala geri Arabistan a git dünyanın sesi çıkmadı Türkiye hariç demokrasi insan hakları evrensel beyannamesi diye bagiriyorlar di
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil Suudi devleti hem vatandaşlarını ,hemde bir çok müslüman ülkeye saldırarak katletmekte .Yemende ölen her çocuğun Sorumlusu bu katillerdir.Amerika ve İsrail’in emir eri olan müslüman düşmanı vahabi devlet...
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    ne zalim dünya,insani katletmek okdar kolay göz göre göre hatta bildigimiz halde dünya sadece izliyor.
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    ayette gecen firavun 4000 yil sonra müzelerde sergileniyor. senin de sonun insaallah onun gibi olur
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen genede dikkatli ol kral dediğin bunları çocukları anla yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde