Güney Koreli yetkililerin koronavirüs itirafı: Salgında ikinci dalganın ortalarındayız

Güney Koreli yetkililer koronavirüs salgınında ‘ikinci dalganın ortasında’ olduklarını itiraf etti. Yeni vakaların çıktığı Başkent Seul’de çoğu vakanın Mayıs ayındaki tatilden kaynakladığı öngörülüyor.

Güney Koreli yetkililerin koronavirüs itirafı: Salgında ikinci dalganın ortalarındayız
Güney Koreli yetkililerin koronavirüs itirafı: Salgında ikinci dalganın ortalarındayız
GİRİŞ 22.06.2020 14:09 GÜNCELLEME 22.06.2020 14:09

Güney Kore'nin ilk dalgayı henüz atlatamadığını söyleyen Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (KCDC), bugün çarpıcı bir itiraf geldi. Haftalardır ‘ikinci dalga’ endişesinin bahsedildiği ülkede resmi makamlardan bu kez doğrulayıcı bir açıklama yapıldı.

KCDC Yöneticisi Jeong Eun-kyeong, vakaların az sayıda bulunduğu başkent Seul’de, Mayıs ayında yapılan tatil haftasının ardından ikinci bir dalganın yaşandığının artık gözle görülür nitelikte olduğunu aktardı. Jeong konuyla ilgili, “Başkentte ilk dalganın mart ve nisan ile şubat ve mart arasında yaşandığına inanıyoruz. Sonra mayıs tatilinin tetiklediği ikinci dalganın devam ettiğini görüyoruz.” diye konuştu.

Tahminlerinde yanıldıklarını belirten Jeong, “Başlangıçta ikinci dalganın sonbaharda veya kışın ortaya çıkacağını tahmin ettik. Tahminimizin yanlış olduğu ortaya çıktı. İnsanlar başkalarıyla yakın temas kurmaya devam ettikçe enfeksiyonların da süreceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAR VE GECE KULÜPLERİ YOL AÇTI

Güney Kore bir günde 900 vaka tespit edildiğini Şubat ayı sonlarında duyurmuş, bu durum Çin dışındaki en büyük ilk salgın dalgası olarak nitelendirilmişti. Vaka sayıları Nisan ayına kadar sıkı test ve takip sistemiyle tek haneli sayılara indirilmişti.

Ancak mayıs ayı başında gevşetilen kısıtlamalarla vaka sayıları yine artışa geçti. Yeni vakalar Seul’de ve özellikle gençler arasında yoğunlaşırken, bar ve gece kulübü ziyaretlerinin buna yol açtığı açıklandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle şu ana kadar 280 kişi yaşamını yitirirken, toplam vaka sayısı ise 12 bin 438’e ulaştı.

KAYNAK: DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?