KKTC meclisinde ''kızma bana'' atışması oturuma damga vurdu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Cumhuriyet Meclisi'nde Turizm Bakanı Ünal Üstel'in görevden alınmasının ardından tartışma büyüdü. Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) lideri Tufan Erhürman ile Başbakan Tatar'a arasındaki söz düellosu tartışmaya döndü.

KKTC meclisinde ''kızma bana'' atışması oturuma damga vurdu
KKTC meclisinde ''kızma bana'' atışması oturuma damga vurdu
GİRİŞ 24.06.2020 16:18 GÜNCELLEME 24.06.2020 16:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhuriyet Meclisi'nde Turizm Bakanı Ünal Üstel'in görevden alınmasının yankıları sürüyor.Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Turizm Bakanı'nın görevden neden alındığını sordu. Kürsüye çıkan Başbakan Tatar da,  "Başbakan olarak adım attım. Bu benim takdirimdir." dedi. Ana muhalefet lideri Erhürman da yerinden, Tatar'a yüklendi. KKTC Başbakan Tatar da, Erhürman'ın eleştirilerine ''kızma bana, bağırma bana Tufan Bey, ben de sizin gibi hukuk bilirim. Beni mahkemede gibi sorguya çekmeyin" karşılığını verdi.

'NE BAĞIRIYORSUN BANA, KIZMA BANA'

Erhürman da, "Burası Meclis'tir. İzah edeceksiniz. Meclisin hak ettiği bilgiyi vereceksiniz. Siz zannedersiniz, imparatorsunuz, biz neyiz burada. Sanki de krallıkla yönetiliriz. Burası muhalefettir." diyerek Başbakan Tatar'a tepki gösterdi. Başbakan Tatar da, Erhürman'a, "Neden bağırıyorsun bana. Kızma bana, kızma bana." diyerek cevap verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan İstanbulun bir ilçesi kimi yerde bir mahallesi bile etmeyen bir yerde koltuk hırsı yüzünden Türk milletine her türlü ihaneti sergiliyorlar.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanın takdiri, muhalefetin neyine
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel Türkçeyle yapılmış tartışma "gipris siyvesiyinan"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi