Hamas rest çekti: Savaş ilanı olarak kabul ediyoruz! Pişman olacaklar

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği ve İsrail basınında da yer alan habere göre; Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgalinde yer alan Batı Şeria'daki alanların ve Ürdün Vadisi'nin ilhakını "savaş ilanı" olarak kabul edeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, ilhak gerçekleştirilirse İsrail'in pişman edileceği belirtildi.

Hamas rest çekti: Savaş ilanı olarak kabul ediyoruz! Pişman olacaklar
Hamas rest çekti: Savaş ilanı olarak kabul ediyoruz! Pişman olacaklar
GİRİŞ 25.06.2020 15:35 GÜNCELLEME 26.06.2020 10:40
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

 

Harita kaynak: AAHARİTALANDIRMA SÜRECİ BAŞLATILMIŞTI

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

KRİTİK TARİH 1 TEMMUZ

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

"SAVAŞ İLANI" RESTİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail işgalinde yer alan Batı Şeria'daki alanların ve Ürdün Vadisi'nin ilhakını "savaş ilanı" olarak kabul edeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, ilhak gerçekleştirilirse İsrail'in pişman edileceği belirtildi.

Açıklamayı yapan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde şu ifadeleri kullandı: "Çok konuşmayacağız ve daha fazla açıklama yapmayacağız. Bu işgalin arkasında duranların çok iyi anlaması gereken kelimelerle söylüyoruz: Direniş bu kararı, Filistin halkı üzerinde bir savaş ilanı olarak görüyor. Bu savaşta direniş, halkımızı, topraklarını ve kutsal mabetlerini savunmak için sadık ve güvenilir bir bekçi olacak."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • Üzeyir Çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman milletler ne zaman uyuşukluktan miskinlikten uyanıp silkelenir, etnik mezhepsel coğrafi parçalanmışlığı bir yana bırakıp birlik ve beraberliğe bürünürse işte o zaman dünya üzerinde Müslümanlara uygulanan zulüm son bulur zalimler hak ettiği cezayı en ağır şekilde öderler
    Cevapla
  • Emek 3 yıl önce Şikayet Et
    ey araplar Birgün allah o petrol rezevrlerinizi yok edecek o yakıcı çöllerinizde Türkiyenini bir damla suyuna muhtaç kalacaksınız suyun litresini size 20 dolardan dan satacağız.
    Cevapla
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır artık Filistine destek olmalıdır, yoksa İsrail mısırıda yiyiyecek.
    Cevapla
  • Tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    Rica ediyorum bu boşbeleşleri haber yapmayın tiksiniyorum.
    Cevapla
  • Izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    Care ABD topraklarına terör kurulması lazım ABDnin bölünmesi şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor