Kabul edilirse Putin 2036'ya kadar görevde kalacak: Rusya'da oylama başladı

Rusya’da halk anayasa değişikliği için yapılan referandumda oy kullanmaya başladı. Sandıktan 'evet' çıkması durumunda Putin, 2036'ya kadar görevde kalabilecek.

Kabul edilirse Putin 2036'ya kadar görevde kalacak: Rusya'da oylama başladı
Kabul edilirse Putin 2036'ya kadar görevde kalacak: Rusya'da oylama başladı
GİRİŞ 25.06.2020 19:04 GÜNCELLEME 25.06.2020 19:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya, Vladimir Putin’in 2036 yılına kadar görevde kalma sürecini referandumla halkın huzuruna taşıdı. Sandık başına giden halk, Putin’in 2036’ya kadar başkanlık görevini yürütmesine imkan sağlayacak yasa tasarısını oylayacak. Anayasa değişikliği için oy kullanma süreci bugün başlarken, 22 Nisan'da yapılması planlanana referandum Covid-19 nedeniyle ertelenmişti. Ülke tarihinde ilk kez oy kullanımı özel önlemler altında yapılacak. Rusya Devlet Duması, tarafından yapılan açıklamada oylamanın 1 hafta süreceği ve 1 Temmuz tarihinde sonuçlanacağı duyuruldu.

 

 

Rusya Merkezi Seçim Komisyonu, ise korona virüs salgını nedeni ile oylama sürecinde alınan önlemleri açıkladı. Komisyon, seçim merkezlerinin her saat başı oy kullanımına 10 dakika ara vererek, dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacağını aktardı. Seçim Komisyonu, ayrıca tüm merkezlerin seçimden önce dezenfekte edildiğini ifade etti.

EVDEN OY KULLANILABİLECEK

 

 

Seçim Komisyonu, salgın nedeni ile alınan önlemler kapsamında 21 Haziran tarihinden önce Devlet Hizmetleri’ne veya Seçim Komisyonu’na ön başvuru yapan vatandaşların evden online olarak, oy kullanmasına izin verecek. Oyunu evde online olarak kullanamayanlar ise seçim merkezlerine gidecekler. Yetkililer, oy kullanma işlemini online yapamayan ve seçim merkezlerine gidemeyen emekli ve engelli vatandaşların ise evlerine giderek, oylarını kullanmasını sağlayacak.

SEÇİM SONUÇLARINA KARŞI ÇIKMAK ZORLAŞTI

Rusya’da bu yıl yapılan anayasa referandumunda sonuçlara itiraz etmek zorlaştırıldı. Geçmiş seçimlerde adaylar ve partiler mahkemeye giderek, sonuçlara itiraz edebiliyorken, bu seçimde sadece Anayasa Mahkemesi’ne itiraz edilebilecek.

Öte yandan referandum sonucunun “evet” çıkması halinde Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2036 yılına kadar görevde kalacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • Hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne secimi be tek parti var tek aday var . Sonrasinda algi yapiyorlar. Rusyada bagimsiz bir secim yapilsin bakalim puding %25 alabilecek mi.
    Cevapla
  • Bjk56 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah seçilmez başlarına rusyayı kimseyle uğraşamayacak kadar zayıf düşürecek hatta parçalayacak kadar kötü bir yönetim gelir
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim seçim seçim diye diye iş yapamıyor bütün dünya. Vatandaşı sevindircem kendimi sevdircem diye devlet fakirleşiyor. Bak Çine bak. Bir tane muhalif vatandaş yok. Ama Dünyayı artık hiç seçim yapmayan Çin yönetecek...
    Cevapla
  • Hasan sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet zengin ama halk perişan. Devlet halkın rahatını sağlamak için değil mi?
    Cevapla
  • Ümitvar 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee darısı bize
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısıyla İnşallahh..
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Olmuşken 2100 e kadar olsun bari. Bu nasıl demokrasi bu nasıl seçim sistemi. Rusya'nın insanı ile Suudi Arabistan'ın insanı arasında zerre kadar fark yok. İkisi de kralcı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti