AFRİKA UNESCO’dan düşündüren rapor

BM Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) dün açıkladığı rapora göre dünya genelinde 250 milyondan fazla çocuk eğitim hakkına ulaşamıyor. UNESCO Küresel Eğitim İzleme Raporu’nda çocukların eğitim alamamasının başlıca nedeni olarak yoksulluk gösterilirken korona salgınınında eğitim hakkına erişimdeki eşitsizliğin daha da arttığı belirtildi.

AFRİKA UNESCO’dan düşündüren rapor
AFRİKA UNESCO’dan düşündüren rapor
GİRİŞ 26.06.2020 07:21 GÜNCELLEME 26.06.2020 07:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rapora göre 2018 yılında yaklaşık 258 milyon çocuk ve genç okula gidemedi. Okula gidemeyen çocukların sayısı 2000 yılındaki 350 milyon seviyesinden bu yana düşüş kaydetmiş olsa da uzmanlar özellikle yoksul bölgelerde milyonlarca çocuğun eğitim hakkından mahrum olduğuna dikkat çekti.

Afrika’da 2 çocuktan 1’i

Fotoğraf: Arşiv“Yoksulluğun hem okula devamlılık ve mezuniyet hem de eğitim imkanında belirleyici” olduğu ifade edilen raporda yoksullukla mücadelede Asya’da mesafe katedilse dahi hâlâ beş çocuktan birinin yoksulluk çektiği belirtildi. Afrika kıtasındaysa her iki çocuktan birinin yoksulluktan muzdarip olduğu vurgulandı.

Mülteciler için şartlar daha ağır

UNESCO’nun raporunda eğitim imkanına sahip olmayan pekçok çocuğun yanısıra milyonlarca kişinin de kökeni, cinsiyeti, kimliği ya da engeli nedeniyle eğitim siteminin dışında bırakıldığına da işaret edildi. Raporda bu kesimlerin de korona salgınından yüksek derecede etkilendiği belirtiliyor. Raporda dünya genelindeki ülkelerin dörtte birinde yasalar uyarınca engelli bireylerin sağlıklı bireylerle aynı ortamda eğitim alamadıkları bilgisi de yer aldı. Azınlıklar ve mülteciler için ise pek çok ülkede nitelikli eğitim imkanı sunulmadığı vurgulandı.

YORUMLAR 3
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar kıbrısta, ermeniler ırakta, yahudiler lübnanda, fransızlar afrikada, çinliler doğu Türkistanda, amerikalılar ırakta suriyede, İngilizler afrikada, mısır libyada BAE bunlar dünyayı mahveden aileleri söndüren sömüren yoksullaştıran aç bırakan terör ile katliam yapan Adi ülkelerdir.
    Cevapla
  • dobra 3 yıl önce Şikayet Et
    Unesco dünyayı yöneten siyon çeteleri ile kirli ilişkileri olan bir örgüttür.
    Cevapla
  • koylu 3 yıl önce Şikayet Et
    iste bu abd+ab+rus+cin............
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi