Gece yarısı duyurdular! Fransa, Almanya ve İtalya'dan ortak Libya açıklaması

Fransa, Almanya ve İtalya Libya'daki bütün yabancı aktörlerin girişimlerinin sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Avrupalılar, Birleşmiş Milletler'in (BM) Libya'da uygulanan silah ambargosuna saygı duyulması çağrısında bulundu.

Gece yarısı duyurdular! Fransa, Almanya ve İtalya'dan ortak Libya açıklaması
Gece yarısı duyurdular! Fransa, Almanya ve İtalya'dan ortak Libya açıklaması
GİRİŞ 26.06.2020 09:30 GÜNCELLEME 26.06.2020 09:58
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Fransa, Almanya ve İtalya gece yarısı yaptıkları ortak açıklamada, Libya'daki bütün tarafları ateşkese çağırdı. Açıklamada 5+5 komitesinin ateşkes müzakerelerine bir an önce başlamasının umulduğu da ifade edildi.

 

Fransa daha önce Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümet olan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne yaptığı yasal desteği eleştirmiş ve darbeci Hafter yönetimi ile darbeci Sisi'ye destek veren açıklamalarda bulunmuştu.

Rusya, Fransa, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi devletlerin Libya'daki darbeci Hafter güçlerine destek sağladığı biliniyor.

 
KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 31
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    İşler onların istediği şekilde yolunda gitseydi, Satılmış Hafter Libya'nın meşru hükümetini devirip, yönetime gecseydi her şey güzel olacaktı. Ama tersi olunca Ruanda nın eli kanlı katilinin insanlık damarı tuttu. Aklınca Libya'da barışı sağlayacaklar. Dünya sizin Bosna'da yaptığınız insanlığı(!) gördü. Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda ne SURAT varmış bee... KÖSELE KÖSELE... Saadece kendilerini KANDIRABİLİRLER... Artık bunların her hareketini en az 10 defa İNCELEYEREK karar vermek gerekiyor...
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Sikistilarmi ateskes biz libyada olmasaydik simdiye libya kalmamisti bu uc maymun butun gucuyle nerde terör varsa arkasinda dururlar bana göre sizin icin libya defteri bitmistir
    Cevapla
  • Kazmacı Beytullah 3 yıl önce Şikayet Et
    o iş Türkiye de , Türkiye nin canı ne isterse o olur...öyle açıklamayla vs olcak iş değil
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz gelin topunuz gelin sömürgeci Macron daha cok aglayacaksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası