Türkiye'ye karşı NATO kartı! 'Macron bu ülkelerde eskisi gibi at koşturamayacak'

Sabah Gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın "Macron NATO'yu hatırlamış" adlı köşe yazısında Fransa Cumhurbaşkanına yüklendi. Macron'a zamanında söylediği "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözünü hatırlatan Yalçın, Fransız liderin şimdi de Türkiye'ye karşı NATO'ya yanaşmasını sert sözlerle eleştirdi. "Macron ne konuştuğunun farkında değil" diyen yazar, artık eskisi gibi Libya'da at koşturamayacağını belirtti.

Türkiye'ye karşı NATO kartı! 'Macron bu ülkelerde eskisi gibi at koşturamayacak'
Türkiye'ye karşı NATO kartı! 'Macron bu ülkelerde eskisi gibi at koşturamayacak'
GİRİŞ 27.06.2020 12:46 GÜNCELLEME 27.06.2020 12:48
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İşte Hasan Basri Yalçın'ı o yazısı;

 

"Henüz üzerinden çok geçmedi. 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' diyen Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa'da kendine ve ordusuna yeni rol arıyordu. Amerika'nın yokluğunda Avrupa'nın savunmasını Fransız ordusunun üstlenebileceğini ima ediyordu. Boş işler peşinde ucuz kahramanlık kolay. İş ciddiye binince nedense Macron NATO'yu hatırlamış.

Türkiye'nin Libya'da meşru hükümete verdiği desteği NATO'ya şikayet edecekmiş. Vizyonsuz bir Cumhurbaşkanı'nın kafasını iki de bir taşlara vuran tutarsızlıklarının ve çaresizliğinin en iyi göstergesi. Kendi başına bir etkisi olsa NATO'nun lafını hiç etmezdi. Kafasının içinde dış politika ve güvenlik işlerine dair ufacık bir fikir olsa vaktinde NATO konusunda böylesi boşboğazlık etmezdi.

 

NATO'da neyi dile getireceğine veya nasıl bir pozisyon alacağına dair de fikri yok. Ne olacak? Bu konuyu NATO gündemine taşısa ne anlam ifade eder? 'Beyin ölümü gerçekleşti' dediği bir kurumdan nasıl medet umar?

Bugün Libya'nın yaşadığı krizin baş sorumlularından biridir Fransa. Bunu da en iyi NATO biliyor. Alelacele NATO'yu devreye sokup Kaddafi'nin bombalanmasına neden olan kendileriydi. Amerikalılar zaten bu konuda Fransa'ya hala çok öfkeli. Afrika ile ilişkisini tarih boyunca sömürü boyutuyla kuran Fransa, Libya'da şimdilerde Türkiye'nin etkinliğinden rahatsızmış.

Doğu Akdeniz'de Türk gemilerini aramaya kalkacaksın. O zaman Türkiye NATO üyesi değil. Türk gemileri füzeleri Fransız gemilerine kilitleyince şamatayı kopartacaksın. 'NATO üyesi ülkelere yakışmıyor' diyeceksin. Sen hangi hakla Türk gemilerini aramaya kalkıyorsun? Madem kendine güvenmiyorsun niye bu işlere kalkışıyorsun? Madem NATO'dan medet umuyorsun neden 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' gibi laflar ediyorsun?

Macron ne konuştuğunun da farkında değil. Türkiye'nin meşru hükümete verdiği desteği gayri meşru ilan etmeye kalkışmak ancak böylesi bir aymazlığın ürünüdür. Buralarda eskiden olduğu gibi istedikleri gibi at koşturabileceklerini sanıyorlar. Kendileri darbecileri desteklerken sorun yok. Türkiye meşru hükümete destek verince kıyamet kopuyor. Yok öyle iş.

Başta Fransa olmak üzere Avrupalılar hala yeni dünyanın gerçekliğini kavramış değiller. Amerika'nın arkasına saklanıp Orta Doğu'da ahkam kesme günleri bitti. Hatırlarsanız Macron, Suriye konusunda da abuk sabuk konuşmuştu. Asker göndermekten falan bahsediyordu. Hala bekliyoruz gelen giden olmadı. Eğer yapabiliyorsa Libya'ya da göndersin. Yok yapamıyorsa gündemi meşgul etmesin."

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 26
  • Asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Asker olarak bunu hiç ciddiye almıyorum. Daha Çocuk bu. Bıyıkları daha terlemiş değil. Konuşsun dursun. Fikirleri Karısından alıyordur. Nede olsa onun eski Okul Öğretmeni miş.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman hodri meydan gelde durdur o atı biraz deliganlıysan atarın varsa dedigini yaparsın
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir konuya dikkat çekelim. Bu adiler, Sisi yi ve etrafındakileri ayarlayıp Müslüman Müslüman savaşı çıkartırlar. Sudan a dikkat. Zira şu an aleyhimize planlar yapıldığı analiz ediliyor. Türkiye için ilerde tehdit olmaya yönlendirme var. Bae, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır, Yunanistan vb ortakları için kolay kullanım içeriyor. Çok Ali Cengiz oyunları dönüyor, istihbarat, diplomasi, askeri müdahale hazırlıklı olmak lazım. Asker ve istihbarat sayılarımız artmalı. Çok bölgede görev gerekiyor. Nitelikli, stratejist, ayrıca Avrupa, Amerika, Rusya ve tüm dünyada casus sayısı artmalı. Onların stratejileri tersine bölgelerinde yaşatılmalı.
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gerçekten sıkıntılı be. Bi NATO öldü diyor bir de NATO çok iyi falan ve Türkiye NATO'da olmayı hak etmiyor falan diyor. Lan senin NATO'ya zerre faydan yok ha versin ha yoksun tek yararın caydırıcılık başka bir şey yok. Allah akıl fikir verin buna ne diyelim. Bir ge bu iddialara gerçek belge sunamıyor ya adamı gülmekten öldürüyor, 2 aylık komedi filmi kapasitemi doldurdum... Macron, macun gibi yapıştı bize. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve Dünya'mıza akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etsin. EVDEKAL alalım ve kurallara uyalım. Çok mu zor be ? Hayırlısı ney ise o olsun...
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron un beyin ölümü gerçekleşmiş. Olay bu. Bu saf ne idüğü belirsiz adam lafıyla hareket edilmez. Avrupa nın hasta adamlarından bir devlet te Fransa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu