Egemenlik Konseyi Başkanı'ndan, Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkilere övgü

Egemenlik Konseyi Başkanı Gnrl. Abdulfettah El-Burhan, Sudan ve Türkiye arasında her alanda gelişmiş ilişkileri ve her iki ülkenin dost halklarının çıkarlarına hizmet etmek için sürekli olarak gösterdiği çabaları övdü.

GİRİŞ 29.06.2020 16:14 GÜNCELLEME 29.06.2020 16:27

Türkiye'nin Sudan ile iş birliği üst düzey seviyede devam ediyor. Egemenlik Konseyi Başkanı, bu açıklamasını, Türkiye Devleti Sudan Büyükelçisi Sn. İrfan Neziroğlu'nu Cumhuriyet Sarayındaki ofisinde kabulü sırasında yaptı.  

 

 

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI

Türkiye'nin Sudan Büyüklçisi de yaptığı basın açıklamasında, Egemenlik Konseyi Başkanı ile görüşmelerinde iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alandaki ikili ilişkilerin ele alındığını söyledi.

 

 

Türkiye Büyükelçisi ayrıca, Türk Kızılayı'nın Sudan Hükümetinin korona salgınıyla mücadelesine güç katmak üzere yaptığı tıbbi cihaz ve ekipman katkı ve desteklerine değindi ve yakın gelecekte ülkesinin Hartum'a yeni ve büyük başka yardım ve destekleri sunacağını ve Türkiye'nin muhtelif alanlardaki bilgi ve uzmanlıklarını Sudan'a taşıyarak iki ülke arasındaki ilişkileri her alannda daha da geliştireceğini belirtti. 

PARALI ASKERLERE GEÇİT YOK

Geçtiğimiz günlerde Libya'da faaliyet gösteren paralı askerlere katılmak üzere Hartum'da 122 Sudanlı yakalanmış, Hafter tarafından kullanılmalarına engel olunmuştu. 

Darbeci Hafter'in milisleri içerisinde paralı askerler önemli bir yer tutuyor. Paralı askerlerin arasında da Sudan ve civarından getirilenler çoğunlukta yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat