Dünyaya duyurdular! Kıyameti koparacak görüntü, plan açığa çıktı

Rusya ve diğer müttefiklerinin kurtarmak için ateşkes çağrıları yaptığı savaş ağasının konvoyu deşifre oldu, gözler bir anda Libya'ya çevrildi.

Dünyaya duyurdular! Kıyameti koparacak görüntü, plan açığa çıktı
Dünyaya duyurdular! Kıyameti koparacak görüntü, plan açığa çıktı
GİRİŞ 29.06.2020 17:26 GÜNCELLEME 29.06.2020 17:28
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin sahaya inmesiyle darmadağın olan ve ateşkes çağrısı yapan savaş ağası General Halife Hafter ile destekçilerinin planı ortaya çıktı.

 


Al Jazeera'ya bilgi veren Güneydoğu'daki Küfrah kentinden yerel kaynaklar, yabancı paralı askerleri taşıyan konvoyların Pazar günü Ecdebiye kentine ilerlediğini bildiriyor.  

Hafter milislerinin yayınladığı videoda, Bingazi ve Sirte arasındaki kente binlerce yabancı paralı askerlerin konuşlandırıldığı görülüyor. Al Jazeera, yabancı askerler arasında Sudan ve Çad'dan gelenlerin yanı sıra 3 binden fazla Rus Wagner Grubu üyesinin de olduğunu aktarıyor.  

 


Bingazi, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Fransa'nın desteklediği savaş ağası Hafter'in merkezi konumunda. Sirte ile aralarında 570 kilometre mesafe var. 

RUS SAVAŞ UÇAKLARININ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan düşünce kuruluşu CSIS (Center for Strategic and International Studies), Hafter'i destekleyen Rusya'nın Kuzey Afrika ülkesinde genişleyen askeri izlerini analiz etti. ABD ordusunun Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Rusya'nın Libya'daki El Cufra ve El Kadim üslerine gönderdiği savaş uçaklarının fotoğraflarını yayınlamıştı. 

Söz konusu üslere konuşlanan 14 jet arasında Su-24 saldırı, MiG-29 avcı ve Su-35 önleme savaş uçağı da var. 

Paralı askerler Wagner Grubu'nu çok önceden Libya'ya yerleştiren Moskova yönetimi, 2017'den bu yana Hafter milislerine eğitim, danışmanlık ve ekipman desteği sağlıyor. 2020'nin başlarında Libya'daki Rus paralı askerlerin sayısı 1200'e çıktı. 

CSIS uzmanları, El Cufra hava üssünde 6 Haziran'da çekilen fotoğraf öncesinde Mayıs ortasında hareketliliğin başladığını, üssün kuzeyine konuşlandırılan Pantsir-S1 hava savunma sistemlerinin çoğunun Türk insansız hava araçları (SİHA) tarafından imha edildiğini hatırlatıyor. Hava üssünde yeni silahlar, araçlar, çadırlar ve MiG-29'lar için inşa edilen hangarlar dikkat çekiyor. 

19 Mayıs tarihinde yine Cufra'dan alınan bir başka uydu görüntüsünde, pistten hangara çekilen bir MiG-29 var. Analistler, MiG-29 ve Su-24 savaş uçaklarının gelmesinden günler sonra Hafter milisleri ve Rus paralı askerlerin Türkiye destekli Libya ordusu tarafından Trablus çevresinden çekilmeye zorlandığını aktarıyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 47
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Ajan sokup hack leyip havada yön karıştırır düşürebiliriz. Radar iletişimi, konum durumu, telsiz iletişimi açık nede olsa
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    rus kafirliğini sürdürüyor. ab ve abd den hiç farkı yok. hepsi başka ülkelerin zenginliğini çalma peşinde. katil sürüleri. Rabbim sizi kahreylesin.İnşaallah.
    Cevapla
  • sdf 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurun o uyruğu belli olmayan RUS uçaklarını.
    Cevapla
  • Necmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Görülüyor ki ülkeler arasında yapılan antlaşmalar ve oluşturulan paktlar hiç bir anlam ifade etmiyor. Eğer emperyal bir ülkenin toprağınızda gözü varsa onu sizden alabilmek için gerekli olan şartlar oluşturuluyor ve sizi er yada geç tahakkümü altına alıyor. Şu an için geçerli olan tek şey caydırıcılık. Eğer teknoloji geliştirip bunu hem silah sanayisinde hem de diğer endüstriyel alanlarda kullanabiliyorsanız işte o zaman karşıdakini bir kez daha düşün mesajı göndermiş oluyorsunuz. Bu zorlu coğrafyada varlığımızı sürdürebilmemiz için bizim de bunu yapmaktan başka çaremiz yok.
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    umarım elimizde kullanmaya hazır yeterli sayıda SOM seyir füzesi vardır. Görünen o ki bunlar dayak yemeden akıllanmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı