Yunanistan'ın yeni provokasyona Türkiye'den gözdağı! Türk jetleri peş peşe havalandı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu'nun Eşek Adası'na yaptığı provokatif ziyaret sonrası, bugün Türk F-16'ları havalanarak Eşek ve Bulamac Adaları üzerinde alçak uçuş yaptı.

Yunanistan'ın yeni provokasyona Türkiye'den gözdağı! Türk jetleri peş peşe havalandı
Yunanistan'ın yeni provokasyona Türkiye'den gözdağı! Türk jetleri peş peşe havalandı
GİRİŞ 30.06.2020 16:29 GÜNCELLEME 01.07.2020 11:40
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Ege Adaları'nda üzerinden yeni bir provokasyona daha imza attı. Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropulu, ilk sınır ötesi ziyaretini, Aydın ilimize bağlı ve anlaşmalarla Türkiye'ye ait olan Eşek Adası'na gerçekleştirdi.

 

Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden bir kare

TÜRKİYE'DEN GÖZDAĞI

 

Yunan basının önemli haber sitelerinden Kathimeri'nin Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı aktardığı habere göre; Yunan Cumhurbaşkanının provokatif ziyaretinden bir gün sonra Türk F-16'ları havalandı. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, iki Türk F-16'sının saat 10:41 ve 10:44'te Eşek ve Bulamac Adaları üzerinde alçak uçuş yaptığını belirtti. 

Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden bir kare

TÜRK İHA'LARI DA HAVALANDI

Türk İHA'ları da bölgede uçuş gerçekleştirdi. Hava trafiğini anbean takip eden radar sitelerinde yer alan görüntülerde, İHA'ların keşif ve karakol görevi yaptığı belirlendi.

EŞEK ADASI YUNAN İŞGALİ ALTINDA

Eşek ve Bulamac adaları bugüne kadar herhangi bir anlaşma ile Yunanistan'a devredilmedi. Lozan Antlaşması taraflarından İngiltere'nin 1943'te yayınladığı ve Paris Antlaşması'na taraf olan ABD'nin 1951 yılında yayınladığı haritalarda Eşek Adası, 12 Ada deniz sınırları dışında Türkiye toprağı olarak gösterilmişti. Ada, 16 yıldır Yunanistan işgali altında ve adada konuşlu Yunan kara, deniz ve hava üslerinde yüzlerce silahlı asker görev yapıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 99
  • Mete TÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz uyursak, elin helen gavuru, etekli askerleriyle gelir bizim olan yerleri böyle tek tek işgal eder.
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    vesselam kısaca cumhuriyeti kuranların ana temeli şunlar ALLAH denmiyecek tanrı KURANI KERİM arapça okunmayacak EZAN türkçe okunacak NAMAZ kılınmayacak AMEL İTİKAT İMAN yok edilecek avrupaya uyulacak içki eğlence küfür zina fuhş gibi bin türlü şeytanın istekleri yerine getirilecek anlaşıldımı OSMANLIYI yıkanlar bu zihniyetle ülkeyi ingiliz mandası yahudi emriyle kurdular kısaca OSMANLI yıktılar lozanı montröyü masaya koydular ülkeyi bu şartlarda kuracaksınız dediler şimdi chp lilere sorun hain VAHDETTİN oysaki hainler açık açık belli oluyor
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    biz bu sorunların altından kalkmak için mutlaka nükleer güç olmalıyız yoksa çok vahim ermenisi yunanı mısırı israili abd si Avrupası rusu hepsi bize düşman arap ülkeleride dahil
    Cevapla
  • M.B 3 yıl önce Şikayet Et
    16 yıldır işgal altındamı
    Cevapla
  • bu kadar basit 3 yıl önce Şikayet Et
    16 yıldır isgal altında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!