ABD'den çok önemli F-35 açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Müşterek Taarruz Uçağı F-35'in bazı parçaları için 2022'ye kadar Türk şirketleri ile çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

GİRİŞ 01.07.2020 03:53 GÜNCELLEME 01.07.2020 10:01
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcülerinden Jessica Maxwell, Türk şirketlerinin F-35 uçağı için ürettiği 139 parçanın üretiminin 2022 boyunca devam edeceğini söyledi. 

 

 

Maxwell, "Sanayi ortaklarımız devam eden kontratlarını icra edecekler. F-35 programı bu noktada, maliyetli, düzen bozucu ve gereksiz sözleşme fesihlerinden kaçınmaya çalıştı." ifadelerini kullandı. 

Sözcü, F-35 programının aynı zamanda alternatifler bulmak üzere çalışmalarına devam ettiğini ve bu konuda planlarını icra etmeye devam ettiğini bildirdi.

 

 

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA F-35 SÜRECİ

Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini teslim aldıktan sonra ABD geçen yıl temmuz ayında Türkiye'nin F-35 programına ortaklığını askıya almıştı. Ancak ABD, Türk şirketlerinin belirli parçaları üretmesi için mevcut kontratları feshetmemiş ve yeni tedarikçiler bulunana kadar Türk şirketlerinin bu yıl sonuna kadar parça tedarik etmeye devam etmesine izin verilmişti. 

Yeni tip koronavirüs salgını ile F-35 parçalarının üretiminde ciddi aksaklıklar yaşanmıştı. Türk şirketleri F-35 uçağı için binden fazla parça üretiyordu. Türkiye toplam 100 F-35A tipi savaş uçağı satın almayı taahhüt etmiş ve 6'sının mülkiyetini devralmıştı. Ancak Türkiye'nin ortaklığı askıya alındıktan sonra ABD Kongresi savunma bütçesinde Türk uçaklarının ABD Hava Kuvvetleri için satın alınması konusunda Pentagon'a yetki vermişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Parası ödenen ve verilmeyen uçakların parçalarını üretmemeliyiz.Bu uçaklar Türkiye için tehtid
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Okadar parçayı üretebiliyorsak kendi ucağımızıda yapabiliriz sıkıntı motor konusunda olabilir üç beş adet dışarıdan alınıp zamanla kendimiz yapabiliriz bizim uçağımız olsun mükemmel olmasın uçak sayımız artsın zamanla iyi hale geir
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün olacakları 10 sene önce söyleseydik dalga geçerlerdi. Resmen Amerikayla kafa kafaya oynuyoruz.
    Cevapla
  • mistoria 3 yıl önce Şikayet Et
    100 tane falan F-35 almamız çok zararlı. F-35 uçan bir telefon gibi, bütün uçuş bilgileri ABD'ye gidiyor ve istedikleri zaman da bu uçağı uçurtmazlar. Görünmezlik özelliği için 25 tane F-35 alıp, 100 tane falan da F-18 alsaydık daha iyi olurdu bence.
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn devlet büyüklerim ALLAH rızası için vermeyin.Onlar nasıl parasını aldıkları f 35 leri vermedi yada vermemek için 40 dereden su getirdi. Aynısını da bizler yapalım.Allah rızası için bir T.C vatandaşı olarak bunu siz büyüklerimden bir kez daha düşünmenizi , devlet aklı belki farklı olabilir bu onlara gelince hiç sıkıntı olmadı ya ne olur bizde de sıkıntı olmasın. Bedeli neyse zaten ödüyoruz gerekirse yine öderiz.Ama ne olur bu konuda geri adım atmayın ! ne olur...? Var sa yoksa abd.Abd ne dediyse o.Bunu ne olur durdurun.
    Cevapla
  • Devlet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın eyy vatandaş daha abd ye ekmek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat