DEAŞ'ın Suriye'de ürettiği büyük miktarda uyuşturucu İtalya'da yakalandı

DEAŞ'ın Suriye'de ürettiği büyük miktarda uyuşturucu İtalya'da yakalandı. Dünyada şimdiye kadar bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hapının yasa dışı yollardan satışının, terör örgütüne 1 milyar avronun üzerinde finansman sağlayabileceği belirtildi.

DEAŞ'ın Suriye'de ürettiği büyük miktarda uyuşturucu İtalya'da yakalandı
DEAŞ'ın Suriye'de ürettiği büyük miktarda uyuşturucu İtalya'da yakalandı
GİRİŞ 02.07.2020 14:27 GÜNCELLEME 02.07.2020 14:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

talya'nın güneyinde Napoli Gümrük Muhafaza Polisi, DEAŞ terör örgütünün Suriye'de ürettiği tespit edilen 14 ton uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu.

 

 

DÜNYANIN EN YÜKSEK MİKTARDA ELE GEÇİRİLENİ

Napoli Savcılığının talimatıyla düzenlenen operasyonla ilgili Gümrük Muhafaza Polisinin yaptığı açıklamada, "dünyada şimdiye kadar yapılan operasyonlar arasında bir kerede ele geçirilen en yüksek miktardaki amfematin hapı olduğu" bildirildi. Salerno Limanı'nda gerçekleşen operasyonda ele geçirilen toplam 84 milyon adet amfematin hapının DEAŞ militanlarınca örgüte finansman sağlamak için Suriye'de üretildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, bu kadar büyük miktardaki amfematin hapının yasa dışı yollardan satışının, terör örgütüne 1 milyar avronun üzerinde finansman sağlayabileceği vurgulandı.

 

 

DEAŞ'IN UYUŞTURUCUSU

Napoli kentinin yaklaşık 50 kilometre güneyindeki Salerno Limanı'na gelen üç farklı konteynerden çıkan, yaklaşık iki metre yükseklikte ve 140 santimetre çapındaki, endüstriyel dev kağıt silindir paketlere gizlenen uyuşturucunun özel tarayıcılar ile analiz edilerek ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Ülke basınına bilgi veren İtalyan makamları da DEAŞ'ın kendi terörist faaliyetlerini, büyük ölçüde Suriye'de üretilen ve bu nedenle dünyanın önde gelen amfematin üreticisi haline gelen narkotik madde kaçakçılığıyla finanse ettiğine dikkati çekti. Yetkililer, söz konusu amfematin hapının, DEAŞ militanları arasında kullanımının da popüler olduğunu, geçmişte Paris'te örgüte ait birkaç eve düzenlenen operasyonlarda bu uyuşturucuya rastlandığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    deas diye birseymi kaldi? nasil oluyor?
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    deaş diye yolundan gidenlere demişlerdir bu tür şeyler savaşta mübah diye. hiç kafa yok bu deaş pkk pyd fetö dhkpc ve diğer marjinal gurupların peşinden gidenlerin. hepsinin ipi israil amerikanın elinde
    Cevapla
  • Mehmet57 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne deasi hepsinin sahibi abd de nefe esrar eroin kenevir varsa orda abd li ab li devletler var ektiren satın alıp pazarlayan da gene d3vletler eliyle oluyor nerd terör örgütü varsa destekleyen filan veren ektiren karşılığında da ticaretini yapan onlar
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
IMF'den Türkiye açıklaması