'Erdoğan bağımsızlığını ortaya koydu!

Rus uzman Zvyagelskaya, Türkiye'nin ABD'nin taleplerinin aksine Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri almasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsızlığını ortaya koyduğunu belirtti.

'Erdoğan bağımsızlığını ortaya koydu!
'Erdoğan bağımsızlığını ortaya koydu!
GİRİŞ 03.07.2020 06:29 GÜNCELLEME 03.07.2020 06:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Uluslararası Sorunlar Bölümü Başkan Yardımcısı İrina Zvyagelskaya, 'Çevrimiçi Primakov Okumaları' adlı etkinlikte yaptığı konuşmada "S-400'lerin alınması, Türkiye için sadece ulusal güvenliğin pekiştirilmesi açısından değil, siyasi açıdan da çok önemliydi. Zira NATO'nun güney kanadı olan ve ABD'yle oldukça gergin ilişkilere sahip olan Erdoğan'ın NATO üyeliğine bağlı yükümlülüklerine rağmen ciddi kararlar alabileceğini göstermesi gerekiyordu. Ancak bundan dolayı Türkiye'nin günün birinde NATO'daki varlığını tartışmaya açacağı çıkarımında bulunamayız. NATO üyeliği, her halükarda Türkiye'nin önceliği olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın S-400 sistemleri alımına devam edip etmeyeceğini bilmediğini, zira ABD'nin Ankara'ya oldukça ciddi bir baskı uyguladığını kaydeden Zvyagelskaya, "Ancak Erdoğan'ın S-400 almış olması ve ABD'nin isteklerinin tersi yönde hareket etmesi, Türk liderin her zaman önem verdiği bağımsızlığın ortaya koyulması için yeterli" diye vurguladı.

YORUMLAR 4
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı mert sert davrandı da siz o mertliğe karşılık Suriye'de Libya'da aynı davranışı niye göstermiyorsunuz tâbi ne insanlığnız ne de ciddiyetiniz var her şey sömürgecilik üzerine çok yüzlü yüzsüz lük sizin işiniz bu değilmi
    Cevapla
  • s800 3 yıl önce Şikayet Et
    trumptan patriot alsak aynısını der mi acaba ? demez o yüzden boş muhabbet
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kim neye çıkarına gelirse öyle bu ruslar ayasofyayada kilise diyor zaten
    Cevapla
  • Cenk 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Türklerin karşısında tuz gibi erir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü