Hulusi Akar'ın Libya röportajında dikkat çeken detay

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Libya'ya giden Hulusi Akar'ın BBC'ye verdiği röportaj sırasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Akar'ın mülakatı sırasında arkasında ele geçirilen HIND tipi Mİ-24 Rus helikopter ile kullanılamaz hale gelen bir Rus savaş uçağının olması dikkatleri çekti.

GİRİŞ 05.07.2020 17:33 GÜNCELLEME 07.07.2020 16:03
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Libya'da devreye girmesiyle tüm dengeleri bir anda alt üst eden Türkiye, sahadaki güçlü duruşunu sergilemeye devam ediyor. Dün resmi temaslarda bulunmak üzere bölgeye giden Hulusi Akar, İngiliz BBC kanalına bölgede yürütülen faaliyetlere ilişkin bir röportaj vermişti. Röportajda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

 

 

RUS HELİKOPTERİNİN ÖNÜNDE RÖPORTAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın verdiği röportaj sırasında arka fonda yer alan bir helikopter dikkat çekti. Helikopterin  Rus üretimi olan HIND tipi Mi-24 tipi taarruz helikopteri olduğu ortaya çıktı. 

 

 

MIG UÇAK ENKAZI

Helikopterin hemen arkasında ise bir başka detay dikkat çekti. Kullanılmaz halde olduğu görülen bir uçağın enkazının olduğu kadrajda görülürken, bu uçağın da Rus yapımı MİG-25 uçaklarından biri olduğu belirtildi.

Libya’yı ele geçirmeye çalışan terörist Halife Hafter; Rusya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır gibi ülkelerin desteğini aldı. Rus yapımı Mi-24 helikopteri ile MİG-25 uçaklarını Hafter güçleri tarafından aktif olarak kullanılıyordu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • qqqq 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan sevdalıları zaten daha önce Libya da kaddafi döneminde hep uçak ve helikopterler Rusya malıydı bunu anlamayacak kadar saf değilsiniz
    Cevapla
  • mehmetçik 3 yıl önce Şikayet Et
    düşmanı kızdıracaksın ki ateşi kendini yaksın
    Cevapla
  • Murteza 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakan, RUS Helikopteri önünde röportaj yaptı, sonrasında RUS'larda gitti Vatiye hava üssünü bombaladı. Mesaj verirken her türlü önlemi de almak gerekir.
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin düşündüğünüzü onlar düşünmemiştir , meslekleri de oyunculuk, dansçılik zaten, anlamazlar o işlerden değil mi?
    Cevapla
  • murathoca 3 yıl önce Şikayet Et
    NEYİN MESajı bu adamlar elini kolunu sallayarak ÜS OLARAK KULLANILACAK VATİYE ÜSSÜNÜNÜ VURUYOR HALA MESAJ DİYORSUNUZ.
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız mı oldunuz mesajlarından , onlar da helikopterini indirebilirim, indirdim diyor . Siz Türkiyenin ne yapmasını isterdiniz, Rusya nin ABD nin istediğini mi?
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    O üs onların elindeydi biz nasıl aldık? Herkesin üssü bombalanabilir ortada savaş var, böyle şeyler olacak tabi. Önemli olan kim üstünlük sağlıyor ona bak sen.
    Cevapla
  • Ahmet uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin ve kesin ruslar dünkü genelkurmay başkanı hulusi akar paşanın akabinde yaşandı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor