Avustralya'da 100 yıl sonra iki eyalet arasında sınırlar kapatıldı

Avustralya, Yeni Güney Galler ve Victoria eyaletlerinde vakaların artması sebebiyle, sınırları kapatma kararı aldı. Bu durum, Victoria ve Yeni Güney Galler arasındaki sınırın 100 yıl sonra ilk kez kapatılması anlamına geliyor. Sınır en son, 1919'daki İspanyol Gribi sırasında kapatılmıştı. İşte bugün koronavirüste yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 06.07.2020 09:59 GÜNCELLEME 07.07.2020 08:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dünya, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ikinci dalgası ile boğuşuyor. İsrail ve İran ikinci dalgaya yakalandıklarını resmen açıklarken, Çin ve Güney Kore vakaların bir bölgede artmasıyla hemen tedbir alarak salgını bastırma yoluna gidiyor.

 

Ülkeler peş peşe açıklıyor! Koronavirüs salgınında kabus gerçek oldu

SINIRLAR 100 YIL SONRA TEKRAR KAPATILDI

Bu durumun son yaşandığı ülke ise Avustralya oldu. Ülkede vaka sayıları tek haneli rakamlara kadar inmişti. Ancak son iki haftada, özellikle de Victoria eyaletinde vakalar iyice arttı. Bu sebepten ötürü Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian ile istişare yaptıklarını ve Yeni Güney Galler ile Victoria eyaletinin sınırlarının kapatılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bu durum, Victoria ve Yeni Güney Galler arasındaki sınırın 100 yıl sonra ilk kez kapatılması anlamına geliyor. Sınır en son, 1919'daki İspanyol Gribi sırasında kapatılmıştı. Vakaların artmasıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 8 bin 586'ya, ölü sayısı ise 106'ya çıktı.

 

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde teyit edilen Kovid-19 vaka sayısı 11 milyon 600 bini, ölü sayısı 538 bini geçerken, iyileşenler sayısı ise 6 milyon 602 bin oldu.

ÜLKE ÜLKE VAKA SAYILARI

Brezilya Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 602 kişinin yaşamını yitirmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölü sayısı 64 bin 867'ye, vaka sayısı da 26 bin 51 artarak 1 milyon 603 bin 55'e yükseldi.

RUSYA'YI GEÇTİLER

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede 425 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 19 bin 693'e yükseldi. Hindistan'da son 24 saatte 24 bin 248 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, toplam vaka sayısı 697 bin 413'e çıktı. Hindistan böylelikle, toplam vaka sayısında Rusya'yı geçti.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 6 bin 611 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 687 bin 862'ye ulaştı. Ülkede son bir günde ölü sayısı 135 artarak 10 bin 296'ya, iyileşen sayısı 3 bin 579 artarak 454 bin 329'a yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte ülke genelinde 160 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 bin 613 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Lari, böylece Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybının 11 bin 731'e, vaka sayısının da 243 bin 51'e çıktığını aktardı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • MERT 3 yıl önce Şikayet Et
    Avusturalya 25 milyonluk nufusla toplam 106 Ölüm var diye yurt disi ucuslar yok kovid 19 dan dolayi.
    Cevapla
  • MERT 3 yıl önce Şikayet Et
    Avusturalya Turkiyenin nerdeyse 10 misli buyuklukte ,Avusturalyadaki Ölüm oranı toplam 106 kisi,Victoria eyaletinde Ölüm oranı kovid 19 ciktindan bu yana 22 kisi Ölüm oranı.The total number of coronavirus (COVID-19) cases in Victoria is 2660 with 127 new cases reported yesterday.son iki haftadir gunluk positif cikan insan sayisi artis oldu The total number of coronavirus Vivtorianin icinde 32 semtde evden disari cikmak yasak ancak temel gida ihtihac gidermek icin eve misafir kabul etmek yasak.
    Cevapla
  • Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkandan talebimiz. Evlerin BALKONLARINDA SİGARA İÇMEK YASAKLANSIN. al komşum bir dr ve evde olduğu her dakika elinde sigara ve balkonda kokusu ile beni rahatsız ediyor. konuyu cimere yazdım. geri dönüş tam bir fiyasko. Lütfen
    Cevapla
  • vanlee 3 yıl önce Şikayet Et
    Biri gürültü den, biri bir şeyler silkelemekten, biri sigara dumanı, yok efendim mangal yakıyo, şikayet şikayet ne yani. Müstakil ev bedava da keyfine herkes apartmanlarda sanki
    Cevapla
  • Güi 3 yıl önce Şikayet Et
    Balkon kapısı kapat gir içeri. Milletin özelliğine kimse karışamaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Balkonlar kişilerin özel alanlarıdır yani umumi ortak kullanım yerleri sayılan bahçe kapı girişi, merdivenler değildirler. Bu gibi durumlarda ya pencerenizi bir beş dakika kapatır veya yine kısaca içeri girersiniz veya içenden içmemesini ricada edebilirsiniz. Fakat bu karşılık görmezse, bunu daha büyüterek evin içine ait bir parça olan bu bölgede içen, vede sigara bağımlısı olan bu kişiye müdahale hakkınız doğmaz.
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kapıları kapatması gerekir. Sırf turizm olsun para gelsin diye dünyadaki tüm olası durumdaki bu hastalığı ülkemize sokmamamız gerekir.
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız, içerdeki ile zor mücadele ediyoruz birde dışardan gelirse tamamen iflasa gideriz. Yani pirinç yiyelim derken evdeki bulgurdan olmak var
    Cevapla
  • Mmmmmm 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel soyluyorsun.ama Türkiye'deki bizim vatandaşlar uymuyor. Onun için kimseye akıl vermemeliyiz.
    Cevapla
  • Bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek yüksek binalar, ulaşımdaki kalabalık nüfusun orantısız bir kaç şehre göç etmesi bütün bunlar ve bilmediğimiz ufak tefek faktörler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar