Almanya'dan Türkiye'ye seyahat yasağına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Almanya ziyareti sonrasında Türkiye'ye yönelik seyahat yasağının kaldırılması konusunda Berlin yönetiminden ilk açıklama geldi. Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, Türkiye’ye seyahat uyarısının kaldırılmasının kısa sürede mümkün olabileceğini belirterek bunun için gereken şartların sağlanması gerektiğini ifade etti.

Almanya'dan Türkiye'ye seyahat yasağına ilişkin açıklama
Almanya'dan Türkiye'ye seyahat yasağına ilişkin açıklama
GİRİŞ 06.07.2020 12:43 GÜNCELLEME 06.07.2020 12:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Alman hükümetinin Turizm Sorumlusu Thomas Bareiß, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilen seyahat uyarısının kısa sürede kaldırılması yönünde olumlu mesajlar verdi.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE HAZIRLIK YAPABİLİRİZ"

RTL televizyonuna konuşan Bareiß, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması şansını iyi gördüğünü belirterek "Durum iyi olursa, ki geçen hafta iyiydi, oldukça hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz" dedi.

"Bu bağlamda, seyahati mümkün kılmak için önümüzdeki günlerde ne yapabileceğimizi düşünme aşamasındayız” ifadelerini kullanan Bareiß, bunun için gereken şartları da saydı.

TURİZM VE TÜRK SAĞLIK SİSTEMİ

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacı, vaka sayısının düşük olmasının yanı sıra turistlerin evlerine yeniden sağlıklı bir şekilde dönebilmesi için Türk sağlık sisteminin salgının üstesinden gelebilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Bareiß, Türk hükümet yetkilileri ile geçen hafta yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçen hafta Berlin'de temaslarda bulunmuştu.

KAYNAK: DW
YORUMLAR 13
  • karsilik iliskisi 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde hemen pandemi ve ugranilan zararlar sebebiyle yerli yatirimi ve yerli urunu desteklemek amacli basta ab uyesi ulkelerden ithal edilen luks tuketim mallari ve otomotiv basta her urune %30-35 ek gumruk vergisi getirelim bunun disinda ithal araclara yas ve cc yaninda ithaller icin ek kasko ve motorlu tasitlar vergisi getirilmeli bu sayede yerli uretim ve yatirimda artar belki wv en cok satis yaptigi ulkeden aldigi bu darbe sonucu kivirmayi bir kenara birakip manisaya temel bile atar
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    VİZE Serbesti SÖZÜ tutulmadı... Türkiye Hükümeti VİZE için Kalan Son 6. kriter için hiçbir Adım atılmadı ...
    Cevapla
  • Malkoç 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarda para kalmadı çoğu sosyal yardımlardan yaşıyor evsizler. Açılsa bile gelmezler çünki almanya batışın eşiğinde, ihracatları durdu bakın görün seneye iflasını açıklar. Eğer türkiye gibi birkaç tüketim ülkesi amborgo koyarsa almanyaya sene sonu batar gider avrupada kurtulur bu emperyalistlerden.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    hey gidi kafirler Bizim saglik sistemleriniz sizinkinlerden cok cok üstün ,ölenlerin cesetleriniu sokaklarda ve huzur evlerinde ,hastanelerde geceleri askeri cemselere ölüleri AB ülkeri toprladi Türkiye degil
    Cevapla
  • Tüzel M 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalkıp Almanya'nın, Türkiye'de Kriz döneminde bizim gibi hatta daha başarılıydı, demesini beklemiyorsunuz herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı