Ortalığı karıştıran açıklama: Hava sahamızı ihlal eden ABD uçağını vurduk

Hava sahasını ihlal Amerikan uçağı, ordu kuvvetleri tarafından vurulup düşürüldü. Venezuela Ordusu'ndan yapılan açıklamada; ülkenin hava sahasını ihlal eden ABD uçağının imha edildiği duyuruldu. Flightradar'ın verilerine göre, Hawker 800 tipi uçak özel bir kişiye ait. Uçağın, uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığı düşünülüyor.

Ortalığı karıştıran açıklama: Hava sahamızı ihlal eden ABD uçağını vurduk
Ortalığı karıştıran açıklama: Hava sahamızı ihlal eden ABD uçağını vurduk
GİRİŞ 09.07.2020 09:29 GÜNCELLEME 09.07.2020 17:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Venezuela Silahlı Güçlerinin Stratejik Operasyon Komutanlığı'nın Twitter açıklamasında, "Birleşik Hava Uzay Savunma Komutanlığı, 8 Temmuz sabaha karşı ülkenin hava sahasında ABD numaralı hava aracı tespit etti ve yasalara uygun olarak savaş uçaklarımızla etkisiz hale getirdi" ifadesine yer verildi.

 

ÖZEL BİR KİŞİYE AİT OLABİLİR

Komutanlık ayrıca yanan uçağın resimlerini paylaştı. Uçağın üzerinde net bir şekilde N339AV numarası görülüyor. Flightradar'ın verilerine göre, Hawker 800 tipi uçak özel bir kişiye ait. Uçağın, önceki gün Meksika üzerinde izinli uçuş yaptığı bildirildi.

 

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İLE İLİŞKİSİ OLABİLİR

Uçağın vurulduğu bölge, mürettebatı ve taşıdığı yükle ilgili hiçbir bilgi verilmezken bu tür olayların genelde uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkili olduğu biliniyor. Yük kapasitesi 900 kg olan böyle bir uçağın ikinci el piyasasındaki fiyatı ortalama 2 milyon dolar.

Venezuela Savunma Bakanlığı bir ay önce ülkenin batısında bir uçağın vurulduğunu bildirmişti. Düşürülen uçağın uyuşturucu kaçakçılar tarafından işletildiği tahmin edilmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 11
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    cia uçağını indirmişler. acı var mı trump?
    Cevapla
  • Ulaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus haber ajansı, uçak abd nin olmayabilir güven olmaz.
    Cevapla
  • ghhghggh 3 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda venezuella iyi yapmış
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Önceki yorumumda eksik kalan düzeltmem Venezuela'nın Çin'in işkence yapmadığını onaylaması anlamındadır.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Venezüella sana,daha 2 gün önce Libya'da BEA nın uçakları elini kolunu sallaya sallaya gelip vatiada bizim hss leri vurup gittiler bizim hss ler kendini bile koruyamuyor hani bizim koral şöyleydi korkut böyleydi hisar bitirirdi ne oldu yeter bizde milliyetçiyiz kandırmayın insanları bakın adam nasıl vuruyor görün
    Cevapla
  • Xyz 3 yıl önce Şikayet Et
    Hedefte zayed var. Uçak düşürmek füzeyi havada vurmak değil marifet.marifet sırası ile hayter esed topunagzinda sonrada sisi ve zayed indirmekte.bae yani zayed ölümcül hatasını yaptı
    Cevapla
  • gerek yok 3 yıl önce Şikayet Et
    limyada bea ucakalri askeri ussu vurdu evet savunma silahalri işe yaramadi ama neden cunku askeri akil var orda ole olmasi gerkirdi bopş yerleri vurdu biz olt attik onlarda yemi yuttu bekle gor bundan sonrasini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler