Almanya'dan dikkat çeken Libya teklifi

Libya'da taraflara daha fazla gecikmeden koşulsuz müzakerelere başlama çağrısı yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Bunun için ilk adım Sirte ve Cufra'nın askerden arındırılması olabilir. Libya'da tüm taraflara bu fikrin arkasında birleşme çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya'dan dikkat çeken Libya teklifi
Almanya'dan dikkat çeken Libya teklifi
GİRİŞ 09.07.2020 10:25 GÜNCELLEME 09.07.2020 11:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Berlin Konferansı'nın katılımcılarıyla yapılan Libya oturumunda konuşan Heiko Maas, konferansın ardından 6 ay geçtiğini ancak Libya'da durumun her geçen hafta kötüye gittiğini ve küresel bir pandeminin dahi savaşı durduramadığını söyledi.

 

Tüm dünya pandemi nedeniyle sınırlarını kapatırken Libya'ya silah ve yabancı savaşçıların girmeye devam ettiğini belirten Maas, ''Libya'da bu gülünç saçmalığı durdurmanın zamanın geldi'' diye konuştu.

Maas, Libya'ya dış müdahaleye son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Bu da artık daha fazla uçak, tank ve silahlarla dolu gemi gönderilmemesi anlamına geliyor, ne de daha fazla yalan. Libya'nın dış güçlerin savaş alanı haline gelmemesi için yaptırımlar dahil elimizdeki önlemleri kullanacağız'' dedi.

 

Taraflara daha fazla gecikmeden koşulsuz müzakerelere başlama çağrısı yapan Maas, "Bunun için ilk adım Sirte ve Cufra'nın askerden arındırılması olabilir. Libya'da tüm taraflara bu fikrin arkasında birleşme çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    tüm hacli larin derdi bir an önce anlasma saglansin a odakli yani bir baska deyimle bu hafter ile anlasin o elindeki bölgelerden sorumlu olsun savas bitsin mansinada ki bu cagrilar aslinda su anlam i tasiyor hafterin elindeki alanda en etkili ülelr fransa ve ruslar onlarin petrol kuyularina saldirmayin baris ile son bulsun bu savas petrol de fransa ve rusya da kaslin sizde elinizdekiler le yetinmeye calisin CAGRISI ama yemezler hafter bir hic o gebericek yada gidecek ülkenin tetrolü gaz i ne varsa o da mesru hükümetin kararinda olan bir mesele dir kimle istiyorlarsa onunla calisma hakkina sahiplerdir NOKTA
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    sen karisma hans
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter ezildikce taraftarlarından ses geliyor...
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    hikaye bunlar. tamamen silahlandirmaliyiz. ve gerekirse 3 4 tane yunan ve fransa gemisini batirmaliyiz ki bizim bolgemizden uzak dursunlar. yoksa yakinda butun koalisyon gelir buda en az 50 100 savas gemisi demektir. ama fransanin savas gemisini batirirsak , hic biri gelmeye cesaret edemez. olay bu kadar basit. fransa artik dunyada poliscilik oynamayi biraksin
    Cevapla
  • yorumcu baba 3 yıl önce Şikayet Et
    koşulsuz, vay yavrum vayy, demek bu kadar sıkıştınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!