NATO'dan uyarı: Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus denizaltılarının Kuzey Atlantik'teki faaliyeti son yıllarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi. Stoltenberg, Rusya tarafından Avrupa'da konuşlandırıldığı iddia edilen 9M729 füzeleriyle ilgili endişelerini tekrar dile getirdi.

NATO'dan uyarı: Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
NATO'dan uyarı: Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
GİRİŞ 13.07.2020 14:59 GÜNCELLEME 13.07.2020 17:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Redaktionsnetzwerk Deutschland'a (RND) verdiği röportajda, Rusya'nın ittifaka yakın bölgelerdeki silah konuşlandırma faaliyetlerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

 

Stoltenberg, "Atlantik merkezli bir ittifakız. Burada çok şey oluyor. Son yıllarda Kuzey Atlantik'te Rus denizaltılarının tüm zamanların en iddialı etkinliğini kaydettik" dedi.

Stoltenberg, Rusya'nın Avrupa'da konuşlandırıldığı iddia edilen 9M729 (NATO kodu SSC-8) füzeleriyle ilgili endişelerini tekrar dile getirdi.

 

Genel Sekreter, "SSC-8 füzeleri gibi silahların konuşlandırılması bizim için endişe verici bir neden. Çünkü bu, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması'nın da ortadan kalkmasına neden oldu."dedi. Moskova'yı INF Antlaşması'nı ihlal etmekle suçlayan Stoltenberg, "Diğer yeni savaş sistemlerinin kullanımı konusunda endişeliyiz" dedi.

"DİYALOĞA İHTİYACIMIZ VAR"

Silahsızlanma konularında Rusya ile bir diyaloğu savunan Stoltenberg, "Silahsızlanma konusunda yeni bir anlaşmaya ihtiyacımız var, ancak yeni bir silahlanma yarışına ihtiyacımız yok" dedi.

Stoltenberg, NATO ve Rusya arasında en yüksek askeri düzeyde temaslar olduğuna dikkat çekti ve yakın zamanda NATO Askeri Komitesi Başkanı Stuart Peach ile Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov arasında bir telefon görüşmesi yapıldığını hatırlattı.

Norveç'in başbakanı olarak görev yaptığı yıllarından söz eden Stoltenberg, "Soğuk Savaş'ın en soğuk evrelerinde bile her zaman Rusya ile pragmatik bir anlayışa varılabilir. Bu, güç ve diyalog tezahürünün birbirini dışlamadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 2
  • 345123 3 yıl önce Şikayet Et
    tabii kafirler rusyaya güç yettiremediğinizden alttan üstten alıyorsuz ama gücü olmayan müslüman ülkelere afrika ülkelerinin tamamına lanetlerce çöküp sömürüp her türlü afrikalıları yeraltı madenlerinden çocuk işçiliğinde lanetlercce zalimce çalıştırıyorsuz acımadan lanet nato dağılsın artık yok olsun nato söylediğin cümlelerin tek bir kelimesini abdyede söylesene zalim zaten abd 2030larde dünya savaşı çıkarcaktır
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    putin anahtarınızı alır ona göre ayagı deng alın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi