ABD'deki Türklerden, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için Kongre'ye çağrı

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, Amerikan Kongresi'ne gönderdiği mektupta, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için gerekli şartların var olduğunu, Amerikalı Türkler'in FETÖ elebaşı ile çevresindekilerin yargılanması istediğini açıkladı.

ABD'deki Türklerden, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için Kongre'ye çağrı
ABD'deki Türklerden, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için Kongre'ye çağrı
GİRİŞ 14.07.2020 09:00 GÜNCELLEME 14.07.2020 09:00

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Türk kuruluş ve derneklerinin çatı kuruluşu olan "Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi", Amerikan Kongresi'ne gönderdiği mektupta, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için çağrıda bulundu.

AMERİKALI TÜRKLERİ TEMSİL ETMİYOR

Temsilciler Meclisi ve Senato'ya gönderilen mektupta, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in talimatıyla, NATO silahlarıyla Türkiye'de darbe girişiminde bulunduğu ve Türk halkına ateş açtığı hatırlatıldı, bu konuda çok sayıda delil olduğuna dikkat çekildi.

FETÖ'nün, Amerikalı Türkleri ve İslam'ı temsil etmediğine ve demokratik değerlere inanmadığına dikkat çekilen mektupta, "Bizler kendimizi, Amerikan toplumuna nüfuz etmeye çalışan Gülen tarikatının kökten dinciliğinden ve 'dinler arası diyalog' kavramı arkasına sakladığı antisemitizm anlayışından ayırmaktayız" denildi.

ABD BU TALEBİ REDDETMEMELİ

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin mektubunda, FETÖ elebaşının yolsuzluk nedeniyle federal ve eyalet çapında çeşitli soruşturmalar altında olan milyonlarca dolarlık şebekeyi temsil ettiği de vurgulandı.

Gülen'in Türkiye'ye iadesi de istenen mektupta, "ABD, Türk halkının bu talebini reddetmemeli. İade için gerekli şartlar açıktır" denildi.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"