'Ayasofya' acısı geçmedi! Türkiye ile ilgili skandal açıklama

Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesini 'geri kalmışlık eylemi, dar görüşlü girişim' diye niteleyen Yunanistan Başbakanı, Türkiye'nin 'Batı dünyası ve değerleriyle bağlantılarını kopardığını' söyledi.

'Ayasofya' acısı geçmedi! Türkiye ile ilgili skandal açıklama
'Ayasofya' acısı geçmedi! Türkiye ile ilgili skandal açıklama
GİRİŞ 14.07.2020 22:30 GÜNCELLEME 14.07.2020 22:30
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesine tepki gösteren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye, bu geri kalmış eylemle, Batı dünyası ve değerleriyle bağlantılarını koparmayı seçiyor" dedi. 

 

 

"TÜM DÜZEYLERDE KARŞILIK"

Miçotakis, "Türkiye'nin bu gereksiz, dar görüşlü girişimi karşısında, Yunanistan vereceği karşılığı tüm düzeylerde değerlendirmektedir" diye ekledi.

 

 

Yunanistan Başbakanı, Güney Kıbrıs'ın tek taraflı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ilan edip Doğu Akdeniz'de sondaj yapmasına Türkiye'nin sondaj misillemesinde bulunmasına koşut yükselen gerileme de değindi. 

AB'YE YENİ YAPTIRIM ÇAĞRISI

Türkiye'den 'bölgenin sorun yaratan ülkesi olma arayışında' ve 'Güney-doğu Akdeniz bölgesinin tamamında istikrara tehdit olmaya evrilen ülke' diye söz eden Miçotakis, 'AB'nin böyle bir ülkeye karşı kesin olarak özel eylem ve yaptırım listesi hazırlaması gerektiğini' söyledi. 

YORUMLAR 107
  • elbistanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTAN tam kendini tarif etmiş,çünkü araştırın onlarca camiyi müzeye ve benzeri şeylere çevirmiş
    Cevapla
  • yurttaş stelyo 3 yıl önce Şikayet Et
    komşumuz yunanlılara ait olan ayasofia camisi M.S. 235 yılından beri kutsal ruh ve onun oğlu tarafından korunmaktadır.türkiyanın burada yapacaği burayı aslına yani kiliseye çevirmek yada müze olarak tüm dünyayaya kapılarını açmaktır.Her şey güzel olacak.
    Cevapla
  • Habdan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz
    Cevapla
  • Domkur 3 yıl önce Şikayet Et
    Biliyorsan iki sokak ötedeki komşunun adını yaz buraya ondan sonra komşu ilişkilerinden bahset. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    70 senedir avrupa birliği diye sallıyorsunuz zaten.bu saatten sonrada ne olacağı belli.ne olacaksa olsun ayasofya açıldıya çok şükür.
    Cevapla
  • Acz 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının değerleri: Sömürgecilik, yalancılık, kibir ve ahlaksızlık. Sen bizi avrupanın değerlerinden muhafaza eyle Rabbim
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    batı dünyasının değerlerini srebrenitsa ve dünyanın diğer yerlerindeki katliamlarından biliyoruz. bize mağlup olup ayar çekme ey yunan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi