Aliyev dün fırça atmıştı, bugün görevden aldı! Azerbaycan'da şaşırtan Ermenistan gelişmesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u eleştirmiş, Memmedyarov'un karışıklık olduğu zaman ortaya çıkmadığını ve Ermenistan'a dair mevzularla ilgilenmede zayıf kaldığını belirtmişti. Bugün Aliyev tarafından imzalanan kararnameye göre; Memmedyarov görevden alındı ve yerine Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov atandı.

GİRİŞ 16.07.2020 16:02 GÜNCELLEME 17.07.2020 09:21
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar kurulu toplantısının ardından "Dışişleri ne yapıyordu? Neredeydi? 12 Temmuz'daki olaydan sonra hepimiz iş yerindeydik. Başbakan iş yerindeydi, ben sabaha kadar iş yerindeydim. Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, istihbarat servisleri... Ama Dışişleri Bakanı'nı bulamadım" demişti. Azeri yetkililer, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'un evden çalıştığını bildirmişti.

 

Memmedyarov (solda) Aliyev (sağda)

İSTİFA HABERİ GELDİ

 

Ajanslara düşen habere göre; Aliyev tarafından "Ortada yok" denilerek sert bir şekilde eleştirilen Dışişleri Bakanı, yine Aliyev tarafından imzalanan yeni kararname ile görevden alındı. Kararnameye göre; Eğitim Bakanı Ceyhun Bayramov yeni Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Azerbaycan basını böyle duyurdu! Türk F-16'ları Ermenistan sınırında

İHA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerginlik de tırmanıyor. Azerbaycan Ordusu bu sabah, Erivan yönetimine ait bir İHA'yı düşürdü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "16 Temmuz sabahı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Birimleri, X-55 tipi İHA kullanarak Azerbaycan Ordusu birimlerinin pozisyonları üzerinde keşif uçuşu yapmaya çalıştı. Birimlerimiz, düşmanın İHA'sını hemen tespit edip imha etti" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 66
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğu toplumları toplumsal sağlıklarını büyük ölçüde yitirmişler deorganize toplumlara dönüşmüşlerdir. Batı hareket alanını bu durumdan mülhem rahatça genişletebilmektedir.
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi sen sosyolog musun? Çünkü onlar böyle karın doyurmaz teorik boş laflar eder de.
    Cevapla
  • Maruf 3 yıl önce Şikayet Et
    Her iki ülkede rusyadan tamamen bağımsız hareket edemiyor, fakat rusya ermenistanı destekliyor ve azerbaycanın gazından ve yer altı kaynaklarından faydalanıyor.
    Cevapla
  • araz bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    aslinda ermenstani vurmak cocuk oyuncagi fakat işin asli once kendi icmizdeki ermenileri temizlememiz lazim azerbaycan guclu ulke sadece ermenistani vuramiyor 28 senedir karabağ isgal altinda yani demek isdedigim o ki baska meseleler var azerbaycanin başdaklarnin hepsi ermeni soylu haydar aliyev karabagi satdi ruslarda onu koltuga oturdu
    Cevapla
  • Yavuzakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardas
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Aliyev Türkiye olarak sizi çok seviyoruz, tek anlamadığımız şey Ermenilere neden bu kadar taviz veriyorsunuz hazır fırsat verdiler şimdi erivan'a kadar vurma zamanı neden genelkurmayı uçurmuyor sunuz. Asker se izin verin Türkiye'den gelelim, para ise para toplayalım, Fakat şu Ermenilerin artık Azerbaycan'da Türk katliamı yapmaya tövbe ettirecek şiddette bir karşılık verip nahçıvan'ın Azerbaycan'a bağlayıp karabağı geri alalım. Vakit Artık durma vakti değildir. Katil Ermenistan hakettiği kurşun ve kan ile doyurulmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi