Ülkeleri bekleyen tehlike: Çin’in nüfusu yarı yarıya azalabilir

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre yüzyıl sonunda 23 ülkenin nüfusları yarıya düşebilir. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’in nüfusunun 2100 yılında yaklaşık 732 milyona gerileyeceği tahmin ediliyor. Yine Japonya, İtalya ve Güney Kore’de de hızlı nüfus düşüşü öngörülüyor.

Ülkeleri bekleyen tehlike: Çin’in nüfusu yarı yarıya azalabilir
Ülkeleri bekleyen tehlike: Çin’in nüfusu yarı yarıya azalabilir
GİRİŞ 17.07.2020 07:19 GÜNCELLEME 17.07.2020 07:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Washington Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, dünyadaki doğurganlık oranının 2100 yılına kadar 1,7’nin altına düşebileceği, bu nedenle neredeyse her ülkenin nüfusunun azalacağı ve 23 ülkenin nüfuslarının yarıya düşebileceği öngörüldü. Araştırmada, dünya nüfusunun 2064’te 9,7 milyar ile zirveye ulaşmasının ve 2100’de ise 8,8 milyara gerilemesinin beklendiği kaydedildi.

 

 

GELİŞMİŞ ÜLKELERE TEHDİT

Japonya nüfusunun yüzyılın sonunda 126 milyondan 53 milyonun altına, İtalya nüfusunun ise 61 milyondan 28 milyona gerilemesinin tahmin edildiği araştırmada, İspanya, Portekiz, Tayland ve Güney Kore’nin de aralarında bulunduğu 23 ülkenin de nüfuslarının yarıya inmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’in nüfusunun 2100 yılında yaklaşık 732 milyona gerileyeceği tahmin edildi.

 

 

Afrika’da nüfus patlaması

Araştırmada, Sahra Altı Afrika ülkelerinin 2100 itibarıyla nüfuslarını 3’e katlayabileceği öngörüldü. Bölge ülkelerinden Nijerya’nın nüfusunun 791 milyona ulaşacağı öngörülen araştırmada, bunun dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olmasını beraberinde getireceği kaydedildi. Araştırmacılardan Prof. Christopher Murray, yeni yüzyılda yaşlı nüfusun genç nüfustan fazla, bu durumun çok sayıda olumsuz etkisinin olacağı uyarısında bulundu.

YORUMLAR 9
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Defolun gidin bu dünyadan caniler.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinlilerin soyu kurur inşallah Doğu Türkistan’da yaptıkları rezilliklerden sonra hak ediyorlar
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin, kıyamet yaklaştı... nüfus problemi diye birşey kalmayacak hiç
    Cevapla
  • Hasan Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    sorunmu gelismis ülkelerde nüfüs düsecegi. diger ülkerinde nüfusunu savasla, terörle, baska belalarla düsürürsün... olur biter
    Cevapla
  • nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin bu olaya çok sevinir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı