Rusya'dan Kovid-19 aşısı açıklaması: Hazırlandı!

Koronavirüs salgınına yönelik aşı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara katılım sağlayan ülkelerden biri de Rusya. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Ruslan Tsalikov, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının hazır hale geldiğini söyledi.

Rusya'dan Kovid-19 aşısı açıklaması: Hazırlandı!
Rusya'dan Kovid-19 aşısı açıklaması: Hazırlandı!
GİRİŞ 21.07.2020 11:50 GÜNCELLEME 21.07.2020 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Salgının tedavisi için yürütülen aşı çalışmaları bir çok ülkede devam ederken, Rusya'dan çalışmaların son durumuna ilişkin bir açıklama yapıldı.

 

 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarında sona gelindiğini, aşının hazır hale getirildiğini duyurdu.

YAN ETKİYE RASTLANMADI

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü ile birlikte, Moskova’daki Burdenko Askeri Hastanesi’nde koronavirüs aşısına yönelik yürüttüğü klinik testlerin tamamlandığı dün bildirilmişti. Bakanlığın açıklamasına göre, aşılama sonrasında yapılan incelemelerde tüm gönüllülerde virüse karşı bağışıklılık geliştiği gözlendi. Hiçbir gönüllüde yan etkiye rastlanmadı.

 

 

Daha önce de aşının Seçenov İlk Devlet Tıp Üniversitesi’ndeki gönüllüler üzerindeki klinik testlerinin başarıyla tamamlandığı aktarılmıştı.

Seçenov Üniversitesi Klinik İlaç İncelemeleri Merkezi Müdürü Yelena Smolyarçuk da tüm gönüllülerde bağışıklık gözlendiğini ifade etmişti. Smolyarçuk, bağışıklık sisteminin reaksiyonunun başladığı üç hafta sonra korumanın maksimum seviyesine gelindiğini belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • aya 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamların bir sağlık bakanlığı yok mu kardeşim? sağlıkla ilgili açıklamayı niye savunma bakanlığı yapıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!