ABD'nin iHA ihracatı politikası yenilendi!

ABD'de, askeri insansız hava araçlarının (İHA) ihracatını kolaylaştıracak yeni bir düzenlemeye gidildi.

ABD'nin iHA ihracatı politikası yenilendi!
ABD'nin iHA ihracatı politikası yenilendi!
GİRİŞ 25.07.2020 07:19 GÜNCELLEME 25.07.2020 07:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkedeki 2018 İnsansız Hava Sistemleri ihracat politikasının güncellendiği belirtildi.

Yapılan güncellemeye göre, ABD ordusunun envanterinde bulunan MQ-9 Reaper ve RQ-4 Global Hawk gibi insansız hava araçlarının uluslararası satışının yolu açıldı.

Söz konusu İHA'ların, 1987'de kurulan ve 35 ülkenin üye olduğu Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi (MTCR) anlaşmasının getirdiği sınırlamalardan dolayı yabancı ülkelere satışı gerçekleştirilemiyordu.

'PERVASIZ BİR KARAR'

Trump yönetimin İHA ihracatını kolaylaştıran bu adımına Kongre'deki Demokrat partili üyelerden eleştiri geldi.

Aynı zamanda Senato Yabancı İlişkiler Komitesi üyesi olan New Jersey Demokrat senatörü Bob Menendez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump yönetiminin kararını 'pervasız' olarak niteledi.

Menendez, "Trump yönetimi, bu hareketle öldürücü dronelerin satışı üzerindeki uluslararası ihracat kontrollerini bir kez daha zayıflattı. Bu pervasız karar, büyük ihtimalle en ölümcül silahlarımızın dünya çapında insan haklarını ihlal edenlere satışlarının önünü açacak" ifadelerini paylaştı.

YORUMLAR 11
  • Yavuz'un sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahi bu ABD bizim parasını verdiğimiz F35'leri vermeyecek buna tamam ama bizim yaptığımız 2.5 milyar dolarlık ödemeyi adi bir gangaster gibi gasp edip üstüne mi yatacak? Yoksa biz boynmuzu büküp yanına mı bırakacağız?
    Cevapla
  • Erdal Atalay 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl amaçları,bu ihaları satmadıkları Türkiye'nin kendi İHA larını yapması ile uyanmış olmaları.Herkes kendi yapar,bağımlı olmaktan kurtulur düşüncesi.Kendimiz yapmaya devam."Elden gelen öğün olmaz,o da vaktinde bulunmaz"
    Cevapla
  • Yetkin gözcü 3 yıl önce Şikayet Et
    Cunku iran sifreleri cozduuu
    Cevapla
  • Akın Can Tündar 3 yıl önce Şikayet Et
    Teröriste,kukla devletlere ve Türkiye düşmanı devletlere satar,Türkiye ye satmaz.Evangelist ve siyonist kafa. F35 leri satmadığı ve şimdi de Yunanistan'a satmayı düşündüğü gibi.Daha çok çalışıp kendimiz yapmamız lazım.
    Cevapla
  • Hasan bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahahaah
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin oyunları bitmez. Kaosdan beslenen teröristin ta kendisi bir devlettir ABD. Beyaz adamın nasıl bir insan olduğunu en iyi Amerika nın yerlileri bilir. Yalnız dikkate alan kim,?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri