Yunan papazdan Ayasofya'da namaz sonrası yeni skandal

Ayasofya'nın ibadete açılması dolayısıyla Atina'da düzenlenen ayinde Yunan kilisesi lideri Yeronimos, haddini aşan açıklamalarda bulundu.

Yunan papazdan Ayasofya'da namaz sonrası yeni skandal
Yunan papazdan Ayasofya'da namaz sonrası yeni skandal
GİRİŞ 26.07.2020 12:33 GÜNCELLEME 26.07.2020 12:34
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yunanistan Kilisesi'nin lideri Atina Başpiskoposu Yeronimos, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili yine haddini aşan açıklamalar yaptı.

 

 

Cuma gecesi, Ayasofya için Atina'daki Metropol kilisesinde düzenlenen özel ayinden sonra konuşan Yeronimos, "Çağımızın en büyük tehlikesi olan barbarlığın yayılmaması için dua ettik. Bugün olanlar (Ayasofya'da kılınan ilk namaz) medeniyet adına utandırıcıdır, küstahlık ve insanlığın inkârıdır" dedi.

SKANDAL EYLEM

Hürriyet'te yer alan habere göre Selanik'te ise Hagia Sophia kilisesinde düzenlenen dini ayinden sonra, Yunan ırkçısı, neonazi ve terörist gruplara yakınlığıyla bilinen 'Altın Şafak' ve 'Kutsal Tabur' örgütlerinin üyeleri, kilisenin önünde ve Türkiye Başkonsolosluğu'na 150 metre masefede 2 Türk bayrağı yaktı.

 

 

Yunan polisi, 150 kadar göstericiyi, üç günlük tadilat dolayısıyla yarına kadar ziyarete kapalı olan Atatürk Müzesi'ne (Atatürk'ün doğduğu ev) ve bitiğişindeki Selanik Başkonsolosluğu'na yaklaştırmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KARŞILIK VERMİŞTİ

Ayasofya'nın ibadete açılması sonrasında Yunan tarafının taşkınlık ve barbarlık içeren gösterilerinde Türk bayrakları yakılmıştı. Konuya tepki gösteren Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama gelmişti. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunan hükümetinin ve parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı Türk bayrağının Selanik'te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

EGE'Yİ HATIRLASINLAR

"Avrupa'nın şımarık çocuğu olarak" tanımladığı Yunanistan'a "567 yıldır uyanamadığı Bizans rüyasından uyanması ve bunun ezikliğinden kurtulması" çağrısı yapan Sözcü Hami Aksoy, "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen, tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafaların, şanlı bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege'deki akıbetini iyi hatırlamaları gerekir" demişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 57
  • Sonsuz Hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Papaz efendi hz. İsa ya iman etmiş ve kabul etmişiz. Lakin son peygamberimizin tebliğinden sonra dininizin hükmü ortadan kalkmıştır. Son din İslam son peygamber Resulü Ekrem efendimiz Muhammed dir. Bu durumda sen hükmü geçersiz , tamamen ticari faaliyet yürüten bir sisteme dönüşmüş olan geçersiz bir dinin savunucusu durumundasın. Söylediklerin bu anlamda bizi bağlamaz. Senin dinin sana benim dinim bana. Bak işine.
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey gayrıi müslimler ben size yinede mü'min bir kişi olarak hakaret etmiyecem. Size uykularınızdan uyanmanızı istiyorum. 1453 de bir çağ kapanıp yeni bir çağa girerkende şimdide TEK DİN İSLAM dır bilincine ererek dünya gerçeklerini görün artık.
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    yav bunlari ciddiye alipta cevap bile verilmez kendi coplugunde oten bir horoz iste hepsi bu biz yolumuza bakalim
    Cevapla
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlığı inkar eden avrupadır kaç milyon suriyelinin afrikalının kanları var üstlerinde
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Barbar papaz, Yunanistan'da Osmanlıdan kalan bir tane mescit cami bırakmadınız barbar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hz. Meryem sahtekarlığı! İşte öne çıkan detaylar!
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı